Как може да се помогне на полицията срещу опасните шофьори на пътя

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2217 Разстроено

  Не е разковничето в подаването на сигнали, а в липсата на категорични действия след сигналите. Полицията чудесно знае и кой управлява пиян и дрогиран, и кой кара без книжка.

 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1855 Неутрално

  Подаването на сигнал щеше да бъде ефективно при незабавна реакция от полицията, което като че ли си остава "пожелателно съществително" за нашата мила родина...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2397 Неутрално

  Миже да те лажем, а?
  Акции?
  Сигнали?
  Борба срещу какво?
  Народа се циганизира тотално.
  Изпростя!
  Плоскоземието е на мода.
  Миже да те лажем май е единственото което остава?

 4. 4 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 109 Весело

  Начина е полиция да почне да работи, а не да имитира дейност.

  Преди 4 ри години си сложих видео камера и почнах да подавам сигнали. 3 подадени сигнала - 0 резултат, а за единя - писал съм писма до 4 ри институции. Ставаше въпрос - извън населено място - движението срещу мен водача тръгва да изпреварва ОПАСНО, , набивам спирачки на максимум за да избегна ЧЕЛЕН сблъсък (в който аз съм си 100% в моята лента) - от 98 км намалих до 50 км. за 3 секудни и това даде шанс на изпреарващия срещу мен да се прибера на 15 метра дистанция пред мен. Разминахме се, само защото внимавах и за 0.5 секунди само осъзнах,че след 4-6 секунди следва челен сблъсък и набих спирачки на максимум, добре че нямаше някой зад мен, че щеше да ме удари отзад. СУПЕР опасна ситуация.За полицията - няма произшествие - няма проблем . Водача може да си кара така и да изпреварва толкова рисково, докато убие / рани някой друг (и себе си). Чакат да има тежък сблъсък с ранени и убити , вместо такива водачи превантивно да се наказват ..

  В чужбина имат закон и понятие "агресивни водачи", в БГ няма такова нещо. Водач е нарушител - когато стане ПТП , тогава се хваща...

  Но не е проблема само в полицията, и в съда е. Случая който описвам, полицията ако беше направила акт и водача обжалва, щеше да има дело в ... В. Търново, нищо че и аз и водача сме с Софйски номера. Щяха да ни разкарват то В.Търново (в него район е случая) ...

 5. 5 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 292 Любопитно

  Ако в полицията няма МЪЖЕ, дето се срамуват от колегите си, няма как да им помогна…
  Подобни статии за изместване на фокус имат един единствен ефект. Помагат на някои хора да спят спокойно, знаейки че нищо не се е променило.

  “Войната по пътищата” е гръмка кауза, чрез която се издействат допълнителни средства в най-корумираният орган на държавата - МВР.
  Много се изписа за пияните и дрогирани шофьори и как ще им разкажат играта от проверки.
  Никой не каза колко живота годишно са изгубени в следствие на интоксикирани водачи. 30,50, 100?
  А колко хиляди теста са направени?

  Припомнян че по пътищата в България загиват около 600-700 души годишно. В мнозинството от тези трагедии няма намеса на алкохол и наркотици. Има обаче една огромна порция, която се дължи на лоша инфраструктура. Последния пример е автобуса на Струма.

  И сега големия слон в стаята:

  “Според Националния център за обществено здраве и анализи у нас всеки ден се самоубивали средно по 2 души. Суицидните опити били 3 000 годишно, а успешните опити за самоубийства са между 750 и 800. Статистически погледнато, според НЦОЗА, средно по 7-8 българи всеки ден правят опит да се самоубият, и средно 2-3 от тях успяват. Това представлява 0,12 промила (или 12 души на 100 000) от населението на страната. Такива са официалните данни, но те се базират само на регистрираните случаи в Регионалните здравни инспекции. Истината е далеч по-мрачна, тъй като системата на тези служби далеч не отчита всички самоубийства.”

  За войната извън пътищата никой не иска да говори.
  Това е така, защото тя не изисква закупуването на скъпи камери, триноги, тестове и раздуване на щата и правомощията на полицията…

 6. 6 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 407 Неутрално

  През Гражданите имам подадени над 80 сигнала досега. Полицията е взела отношение само към 2 в период от 4 години.

  Проблемът не е в подаването на сигналите, а в последващите действия след това.

  Иначе самата платформа е една чудесна идея, но работата с полицията е изключително трудна.

 7. 7 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4117 Любопитно

  До коментар [#3] от "Таралеж":

  Народа се циганизира тотално
  ======
  ???
  И цигани ли не ви останаха....?

  Bukalemun
 8. 8 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  подавал съм сигнали, все едно си говориш с нахалната тьотка в държавна институция на гише тук не е информация.

  арогантни и безхаберни. те имат записи на лелките, да ги чуят и да сверят, по колко от тия записи са направени проверки. даже ми се обади обратно леката да не насмете, че не съм запомнил правилно номера на джигита дето фучеше из махалата.

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 9. 9 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Ако в полицията няма МЪЖЕ, дето се срамуват от колегите си, няма как да им помогна… Подобни статии за изместване на фокус имат един единствен ефект. Помагат на някои хора да спят спокойно, знаейки че нищо не се е променило. “Войната по пътищата” е гръмка кауза, чрез която се издействат допълнителни средства в най-корумираният орган на държавата - МВР. Много се изписа за пияните и дрогирани шофьори и как ще им разкажат играта от проверки. Никой не каза колко живота годишно са изгубени в следствие на интоксикирани водачи. 30,50, 100? А колко хиляди теста са направени? Припомнян че по пътищата в България загиват около 600-700 души годишно. В мнозинството от тези трагедии няма намеса на алкохол и наркотици. Има обаче една огромна порция, която се дължи на лоша инфраструктура. Последния пример е автобуса на Струма. И сега големия слон в стаята: “Според Националния център за обществено здраве и анализи у нас всеки ден се самоубивали средно по 2 души. Суицидните опити били 3 000 годишно, а успешните опити за самоубийства са между 750 и 800. Статистически погледнато, според НЦОЗА, средно по 7-8 българи всеки ден правят опит да се самоубият, и средно 2-3 от тях успяват. Това представлява 0,12 промила (или 12 души на 100 000) от населението на страната. Такива са официалните данни, но те се базират само на регистрираните случаи в Регионалните здравни инспекции. Истината е далеч по-мрачна, тъй като системата на тези служби далеч не отчита всички самоубийства.” За войната извън пътищата никой не иска да говори. Това е така, защото тя не изисква закупуването на скъпи камери, триноги, тестове и раздуване на щата и правомощията на полицията…
  —цитат от коментар 5 на dwr30648311


  Интересно как точно очакваш държавните институции да се справят със самоубийствата?Може би като сложат по един психолог до всеки човек. В ЕС единствено в Гърция и Италия самоубийствата са по-малко от тези в България на 100 хиляди население. В държави като Финландия и Белгия са два пъти повече отколкото в България на човек от населението .

 10. 10 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 292 Любопитно

  До коментар [#5] от "dwr30648311":

  Използвам възможноста да отворя и една скоба относно “рутинните проверки”.
  Живял съм (и шофирал) няколко години в САЩ, обиколил съм половин Европа с кола. Е такова животно не видях.
  Един единствен път са ме спирали без причина на КПП на междуградски път в Испания. Юнаците бяха с автомати и не пропуснаха една кола без да и видят документите - изглеждаха издирваха някой определен бабаит.

  Колеги Дневникари, обиколили сте света. Споделете моля, в кои “Западни” държави ви спряха за рутинна проверка (без причинно) и при какви обстоятелства.

 11. 11 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  НИКАК! КАТ трябва да се разтури!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2351 Разстроено

  "призова гражданите да помогнат на полицията, като подават сигнали за водачи с неадекватно поведение" - гражданите отдавна са обезверени заради "действията" на полицията или на нейни индивиди и апатията, и при двете страни на помага на никого. Полицията сама трябва да си помогне с ново мислене, с осъзната работа, а това при старата, закърняла система на работа едва ли скоро ще се случи. Уж реформи все ще се правят...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Живеем в 2022 година! Няма нужда да се правят рутинни проверки, нито патрулки да чакат на хранилките. Трябва знаците да бъдат съобразени с пътните условия, няма как 2 или 3 лентов път да има ограничение 50 км в час. Най-важното, немислимо е държавата да не може да хване и накаже рецидивистите. След това само камери на всеки километър от край до край. Разни депутати, НСО и други богоизбрани най-сетне трябва да спазват правилата, защото примерът им е заразителен за всеки пътен идиот.

 14. 14 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Подаването на сигнал едва ли ще предизвика положителен ефект. Кога и как ше реагира полицията,? Кога, как и къде ще спре автомобила за да провери водача? Как ще се доказва неадекватно поведение на водач?
  Според мен най-ефективно е полицията сама да си върши работата. Засилен контрол и строги реално прилагани наказания. Особено ш случаите на рецидив. Трудно е. Прекалено много водачи намират защита, която им помага да "се спасят".
  Като допълнение - прекалено много граждани се въздържат да да подават сигнали поради страх от ответни действия. Едва ли е тайна, че често лицети, срещу което е подаден сигнал получава своевременна информация кой и кога е сигнализирал.

 15. 15 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 877 Неутрално

  има ли един чалъм, кат за начало, писателете да почнат да читат?

  610 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2242
  20:12, 01 юли 22
  Весело

  тъъъй... ся братчедки, да ви разкажа една забавна историйка, и по-специално - на другарката Геловска и другата Анка

  та, преглеждам значи новините и стигам до

  "...Няколко десетки хора се събраха пред входа на президентството на протест с искане "Продължаваме промяната" да върне незабавно мандата за съставяне на правителство. Участниците носеха яйца, домати и череши, които хвърляха срещу сградата..."

  чета го пак, че менюто ми се видя интересно, гледам снимката - я, хан-еди-някой си... сърчвам го хана да ги видим тия "хора" и на какво попадам:

  "...НД "Хан Кубрат" е неправителствена организация, основана от хора, обичащи България и българските традиции с подкрепата на ДЖИ ПИ ГРУП АД. Целта на движението е възстановяването на позабравените в последните години български традиции..."

  та, въпроса ми към двете тнр "журналистки" е - защо бе драги ми мисирки, трябваше да научавам новините от сайта на ДЖИ ПИ ГРУП АД хахахах?

  https://gpgroup.bg/bg/news-post/nacionalno-dvizhenie-han-kubrat-poluchi-nagrada-za-vzrazhdane-na-blgarskiya-duh

  яж бахур...
 16. 16 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 877 Неутрално

  подавал съм сигнали, все едно си говориш с нахалната тьотка в държавна институция на гише тук не е информация. арогантни и безхаберни. те имат записи на лелките, да ги чуят и да сверят, по колко от тия записи са направени проверки. даже ми се обади обратно леката да не насмете, че не съм запомнил правилно номера на джигита дето фучеше из махалата.
  —цитат от коментар 8 на karatista


  тей виде ли го?
  The Creepshow - Run For Your Life live
  https://www.youtube.com/watch?v=NQAW1MqXDJY


  Интересно как точно очакваш държавните институции да се справят със самоубийствата?Може би като сложат по един психолог до всеки човек. В ЕС единствено в Гърция и Италия самоубийствата са по-малко от тези в България на 100 хиляди население. В държави като Финландия и Белгия са два пъти повече отколкото в България на човек от населението .
  —цитат от коментар 9 на Мусаши


  мухахе, би ли коментирал, пакрай женкити у фитнеса, туй

  https://pubpeer.com/publications/3418816F1BA55AFB7A2E6A44847C24

  яж бахур...
 17. 17 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Защо трябва да помагам на полицията? Можем да си помогнем само като спрем да избираме мутри да ни управляват, като поискаме ред и правова държава, в която законите са еднакви за всички.

 18. 18 Профил на paшucm
  paшucm
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Подаването на сигнали би имало смисъл, ако катаджиите реагираха, вместо да се крият по храстите.

 19. 19 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4127 Неутрално

  Как може да се помогне на полицията срещу опасните шофьори на пътя...

  Та ТЯ не иска помощ! Защо им е да се напъват, след като си получават заплатите и за нищоправене?
  Какво им пречи да приемат записите от видеорегистраторите за доказателство и повод за санкциониране на нарушителите, ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ВИДЕОРЕГИСТРАТОРА ИНФОРМИРА И ЗА СКОРОСТТА ; МЕСТОПОЛОЖЕНИЕТО И ВРЕМЕТО НА СЪБИТИЕТО?
  ––––––––––––––––––
  Винаги когато съм зад волана, видеорегистратора (доста съвършен модел на GARMIN) прави записи! Сблъсквал съм се с какво ли не!

  Fu*k Your Opinion
 20. 20 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Не е разковничето в подаването на сигнали, а в липсата на категорични действия след сигналите. Полицията чудесно знае и кой управлява пиян и дрогиран, и кой кара без книжка.
  —цитат от коментар 1 на boevbisser


  някой да ти е казвал дет си банале?

  яж бахур...
 21. 21 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4127 Неутрално

  До коментар [#17] от "gogo2011":


  Можем да си помогнем само като спрем да избираме мутри да ни управляват...
  —цитат от коментар 17 на gogo2011


  Кауза Пердута...
  Всеки пети пълнолетен българин, ходещ до урните, явно е или пряк участник в ОПГ-ГЕРБ, или се е облажил от тях по някакъв начин! Един от всеки петнадесет е дори на по-ниско ниво и гласува за разните му Копейкиновци и тем-подобни!

  Fu*k Your Opinion
 22. 22 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Работата на полицията не е да бори престъпността, а да я организира и да я кара да плаща данък.

 23. 23 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 877 Разстроено

  НИКАК
  —цитат от коментар 11 на lz2


  туй се ено язе сам го писал!

  Finntroll- Trollhammaren piano version Tutorial
  https://www.youtube.com/watch?v=bAOoQobK8Ro

  яж бахур...
 24. 24 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 495 Неутрално

  2 пъти съм звънял на 112. Веднъж пред мен криволичеше някакъв - според мен беше пиян на кирка. Обясниха ми, че нямат патрул в този район - били на 10 км от там и т.н. Понеже беше пред мен и номер им казах и кола и всичко. Човека си караше по главния път после си зави и т.н. Никой не го притесни.
  Другия път имаше на пътя един закъсал бус на опасно място на излизане от Пловдив към София. На 5 мин от там има полицейска караулка. Викам пратете от караулката някой да управлява движението. Караулката е там и там.... Ей до Ихтиман ми звъняха после някакви инспектори от всякакви районни управления щото не знаеха към кое управление е това, къде е и т.н. И на всички им викам имате караулка там на 5 мин! И всичките - "ААаа... да ама не е наша караулката!"
  И не знам защо 112 не се обадиха направо, на който е караулката той да иде. И не знам, защо не знаеха на кой е караулката и защо изобщо е тая караулка там, защото ако е за катаджиите да заработват е на някой, ама като е за пътна безопасност не е на никой.
  Та и двата случая нищо не стана.

 25. 25 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Те камерите ясно им показват даже как е станала катастрофата( пример катастрофата с Милен Цветков!) и на колко години го осъдиха ония неадекватник?
  Така че не р номера само да подадеш сигнала!… ПРОСТО ТРЯБВА НЯКОЙ ДА СИ ГО ,,ПРИЧИНИ”!…

 26. 26 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Максималната скорост на магистралата става 120 и отпада задължителното ползване на къси светлини през деня.
  А ползването на телефон по време на кормуване, автоматично да оставя шофьора 3 месеца без книжка.

 27. 27 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Весело

  До коментар [#26] от "jmf29537805":

  Този наркоман изобщо е нямал книжка…

 28. 28 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#26] от "jmf29537805":


  Нямал е даже и лични документи…
  Имал е само алкохол, амфетамини и метамфетамини…

 29. 29 Профил на Матрял
  Матрял
  Рейтинг: 124 Неутрално

  Имам над 50 сигнала подадени през "Гражданите" и нищо, макар да са подписани и да съм готов да свидетелствам за всеки един от тях.
  Имам подадени сигнали на 112 с предоставен видеоматериал от регистратор в колата ми, по един от сигналите имаше ефект, защото го подадох в последствие и писмено, с входящ номер.

  В България няма бърз и лесен начин да докладваш нарушителите и агресивните/опаснише водачи, както и няма завършване на процеса по наказване, за да има възпитателен ефект сигнала, съответно никой не му се занимава. За разлика от САЩ, например, където съседката се обадила, че съм настъпил бордюра на нейната алея, когато съм паркирал, дойдоха и ме глобиха. И след това вече внимавах къде спирам и не си помислях дори да се разправям с нея.

  Ако тук се улесни процеса по подаване на сигнал, но най-вече има последващи ефективни действия т.е. глоба, ако не я платиш х2, ако пак не я платиш обществено-полезен труд и ако се скатаеш от това - ефективен затвор или събиране през данъците, нещата няма да се променят. А с малките нарушения се увеличават прогресивно и нарушителите, и големите нарушения.

  Song: https://www.youtube.com/watch?v=hL8ntC9IkdY - LOVE IT 🎉🎉🎉 orc meat to the BBQ! Remind: https://www.dnevnik.bg/analizi/2012/12/24/1975054_da_se_publikuva_pod_post_nomer_3nastroenieto_-/
 30. 30 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  И аз съм подавал много сигнали (и за шофьори-убийци, и за психясали бормашинаджии, и за чалга-купонджии по нощите). Само по един сигнал имаше резултат.

 31. 31 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 105 Неутрално

  Тоя (без)полезен идиот или не е подавал сигнал на 112 , или най-безсрамно лъже.
  Всъщност второто, щото на всички е ясно ,че и на нереформираното МВР и на " 98% реформирането" ИМ ДРЕМЕ НА ШИШАРКАТА за средностатистическия БГ гражданин.

 32. 32 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  Подаването на сигналите на 112 е пълно безумие.

  Какво ще кажете "Един тука на еди си кое кръстовище с тоя номер мина на червено със 100, сигурно е пиян" и какво ще последва?

  Гражданите могат да помогнат ако се разреши да има видеорегистратори и данните от тея видеорегистратори да се използват за налагане на наказания.

  Още повече че ако и гражданите получават процент от глобата.

  Веднага ще си сложа супер скъп регистратор дето мери даже и скоростта на движещия се обект. И всички дето прелетяват със 120 ще ги пращам на полицията.

 33. 33 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 407 Неутрално

  Гражданите могат да помогнат ако се разреши да има видеорегистратори и данните от тея видеорегистратори да се използват за налагане на наказания.Още повече че ако и гражданите получават процент от глобата.
  —цитат от коментар 32 на realguru


  Точно така.

  След като полицията няма достатъчно капацитет, не разбирам защо не разрешават гражданите да им помагат чрез подаването на сигнали.

  Достатъчни са само 5% от глобите да остават за подалия сигнала и хората ще се стимулират да сигнализират за опасни шофьори.

 34. 34 Профил на kkl38598034
  kkl38598034
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Какво ще се помага на полицията. Полицията стои на пасажеската седалка на дрогираните шофьори и им прави св****и.

 35. 35 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1732 Разстроено

  Аха, звъниш на 112, че Семерджиев кара като луд, по някое време ще се свържат с районното, той през това време вече е на територията на друго районно…
  Най-много някой шапкар да каже “… Абе звъннете на колежката Симона, да му направи една св*рка на тоя, много е пренапрегнат, да не стане някоя беля”.

 36. 36 Профил на bursuk
  bursuk
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да се унищожи политическият чадър над мафията...за да могат полицаите ги хващат и бият преди да питат какви са и кои са...сега дори не ги спират по пътя, защото се знае кой номер на кого е...

 37. 38 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 563 Неутрално

  За пореден път да го кажа, докато няма истинска писта, където идиотите да ходят да си направят 'кефа', да си напомпат адреналина, да видят реални катастрофи, които да им изкарат акъла, няма да се спре това идиотско каране.
  Нужно е само да погледнем на запад, там навсякъде е пълно с писти.

 38. 39 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#38] от "gorodetski":


  Е да ама и на пистите няма наркомани!

 39. 40 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Как да помогнем на полицията, след като полицията и прокуратурата ,,сама не иска да си помогне” даже напротив- отстрани изглежда сякаш ТЕ СА ЧАСТ ОТ ОПГ-то, което играе за да ги прикрива

 40. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Бихте ли ми казали ( вече няколко пъти питам!) когато предния път са го хванали тоя урдьо да ката без книжка и дрогиран… до къде са стигнали нещата?
  Кой полицай НЕ ГО Е ЗАДЪРЖАЛ? И кой прокурор НЕ ГО Е ОРЕШЕТИЛ?
  И от тук нататък ще ви стане ясна ЦЯЛАТА СХЕМА КОЕ КАК СЕ СЛУЧВА В НСШАТА ДЪРЖАВА…

 41. 42 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  И най-лошото знаете ли кое е?… Гешев обяснява как Ама той искал да се увеличат наказанията за шофьори употребили алкохол и наркотици…
  АМИ УВЕЛИЧИ ГИ БЕ! ПРЕДЛОЖИ ГО! ДА ГО ГЛАСУВАТ! НАЛИ ВСИЧКИ ТЕ ПОДКРЕПЯТ ЧЕ СИ ЗА ТОВА МЯСТО..
  Иначе да си гугукате с Бойко Борисов по телефона ,,кой повече се прави на луд”…ама като трябва да свършите важните работи все се оправдавате с някой друг!
  … и тази катастрофа с тези две момичета явно ще е ,,всяко чудо за три дни”””, както и катастрофата с Милен Цветков, както сума ти катастрофи предизвикани от НАРКОМАНИЗИРАНИТЕ ЛЕКЕТА КОИТО СА ДЕЦА НА ДЪРТИ КОМУНИСТИ

 42. 43 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#38] от "gorodetski":

  Направо ги виждам джигитите как карат внимателно и с нормална скорост до пистата, там си плащат, след което внимателно и с нормална скорост се прибират и после цяла седмица карат цивилизовано до следващия уикенд на пистата...

 43. 44 Профил на meleager
  meleager
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Като псуваме всекидневно всичките корумпирани малоумници, лакеи и проститутки на повикване на най-тъпата мафия, която този свят познава, които навличат полицейски униформи и нищо полезно не вършат, защото и за улични метачи не стават.

 44. 45 Профил на Dariel Kremov
  Dariel Kremov
  Рейтинг: 48 Неутрално

  Добро начало ще е полицията да спре да е съучастник.

 45. 46 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Не е разковничето в подаването на сигнали, а в липсата на категорични действия след сигналите. Полицията чудесно знае и кой управлява пиян и дрогиран, и кой кара без книжка.
  —цитат от коментар 1 на boevbisser


  За да свършат някаква работа ги изкарват по 10-тина на акция, иначе като са 2-3-ма са склонни на корупция и пускат нарушителите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 46. 47 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#46] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Ето затова ТРЯБВА да се уволняват именно тези които не са предприели мерки след като предния път не са го затворили и подали сигнал до прокуратурата за да го съдят.
  Но работата е там че всичко в крайна сметка приключва някъде около БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА И СЪД…

 47. 48 Профил на uva26670869
  uva26670869
  Рейтинг: 8 Весело

  Винаги съм се кефил максимално на логиката на байганьовеца, как той самият няма смисъл нищо да прави (примерно да звъни на 112), защото нищо нямало да промени.

  След което почва да мрънка как всъщност са виновни някакви други хора, които не правели също нищо.

 48. 49 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 635 Весело

  Работата винаги е била много проста, обаче и бозата е винаги с косми. Проблемът се решава с “тенекиени полицаи”. Камерите са отдавна проектирани и даже тествани насред голямото село в царството, но както се вижда - не са въведени. Ха сега се сетете защо!? Защото ако се въведе закон за тяхното използване и изпращане на съобщения за глоби по пощата, първите глобени ще бъдат самите дупетати. А те не щат да са равни сред равните, те сакат законите да важат за гражданите и само за гражданите.

  За сведение, в Швейцария за превишение на скоростта над 30 км/час просто арестуват водача.

  73! Go Go
 49. 50 Профил на pet fire
  pet fire
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  Как може да се помогне на полицията срещу опасните шофьори на пътя

  С пари, на повечето само това им е в главите

 50. 51 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1938 Неутрално

  Дайте ни оръжие и ще помагаме. Инак вечер, като дойдат на гости аверите на бандита, ще ше чиним ?

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 51. 52 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Добро начало ще е полицията да спре да е съучастник.
  —цитат от коментар 45 на Dariel Kremov


  Едно комшииче, полицайче, има на стъклото на шофьорската си врата лепенка с лъвче, щит, меч и надпис МВР... познайте, ако го спрат в нарушение какво ще е отношението....?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 52. 53 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3590 Неутрално

  Аз мисля, че на полицията се помага достатъчно! ХРантутници с големи заплати, по 2 месеца отпуск, куп привилегии, между които и ранно пенсиониране с 20 заплати. Тези 20 заплати, освен факта, че ще ги храним след пенсия средно над 30 години. Докато в частния сектор пенсия се взима средно 10 години.

  Та може ли някой да ме светне, каква помощ още да окажем на търтейте?

  И има ли някакъв вариант, при който да вземат и да посвършат нещо?

  Щото аз единственият, който виждам е, рестарт на силовите министерства с нов персонал. Всичко, което е там в момента, трябва да се уволни. Със се тетките по гишетата, които се ползват със всички привилегии. Аман от готованци!

 53. 54 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3590 Неутрално

  Какво стана с полицаите, които биха невинни хора на митингите миналата година? Нали Съдът реши, че са незаконни. А? Повишихте ли ги агресивните търтейчета?

 54. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2562 Неутрално

  "Как може да се помогне на полицията ......"

  Никак!
  Полицията да си върши работата!

  Judjuk
 55. 56 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  Откакто има ТОЛ- полиция, друг полицай на пътя не съм видял.
  С изключение на КОВИД блокадата и един мушморок с камера до с. Карнаре ..

  От идиоти отговор не чакам
 56. 57 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Весело
 57. 58 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1351 Весело  До коментар [#57] от "Resurrection":

  Рестрикцията в популярното " Няма ли градус, няма и радост" при органите също има своите особености...

  От идиоти отговор не чакам
 58. 59 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  “Първото условие е детайлно съобщаване на локацията. Трябва да се има предвид, че често операторите на 112, които приемат обаждания от цялата страна, нямат представа къде се намира обаждащият се.“

  Пауновски, написал си една голяма глупост!
  На втората снимка се вижда голяма карта на левия Монитор на оператора.
  Като звъннеш на 112 и на приемащия обаждането му светва веднага къде точно се намираш. И така е от години.

 59. 60 Профил на Чебурадешка
  Чебурадешка
  Рейтинг: 349 Неутрално

  До коментар [#4] от "guentchovelev":

  Дяволски сте прав. За съжаление, трябва да си купим не видеорегистратори, а пистолети. И да започнем да изпълняваме присъдата на място, ако сме оцелели.

  Купи си книга на Стоян, https://torlaka.com/ Почивай в мир, Торлак!!! Путин, умри, земята натори!
 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 62 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Винаги съм се кефил максимално на логиката на байганьовеца, как той самият няма смисъл нищо да прави (примерно да звъни на 112), защото нищо нямало да промени. След което почва да мрънка как всъщност са виновни някакви други хора, които не правели също нищо.
  —цитат от коментар 48 на uva26670869


  За полицаи с 1000лв стартова заплата и прокурор с 3000 е доста трудно да се запазят некорумпирани, склоняват се бързо като каки в стриптийз клуб!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 62. 63 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  Как може да се помогне на полицията срещу опасните шофьори на пътя
  ********************************************

  Никой гражданин не може да помогне на полиция, която не работи.
  Справка - можеш да натрупаш 50+тежки нарушения и спокойно да си караш колата, дорде не затриеш нвеинни на тротоара. И това се случва не защото някой не помага на полицията, а защото тя просто не си върши работата.
  Задължение на министъра на вътрешните работи е да накара служителите си да работят. Но когато министърът е с прозвище "Дамаджанко" - никакъв шанс....

  Мараба, С-ДС доносници!
 63. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1740 Неутрално
 64. 65 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Връчени общо 13 фиша за 3200 лева, това е абсурд! Ако не си платя фишовете за 200$ САЩ то бивам спиран, като камерите на полицаите автоматично подават сигнал като ми прочетат номера. М/у другото Xerox Passenger Detection System е без пари за полицията, т.е. Xerox имат опция да я предоставят без пари с/у процент от взетите суми, дори имаха анализ за София че биха събирали 250 хил лева на месец от които Xerox искаха 75 хил на месец.

 65. 66 Профил на kon20553071
  kon20553071
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Може да им се помогне като някой вземе една сопа и ги изкара на улицата да си вършат работата за която има се плаща! Сульо и пульо карат кат луди, ама като им присветнат отсреща че ги очаква полиция, изведнъж набиват спирачки и почват да се влачат с 30 км/ч. Уви, рядко явление полицията да си върши работата и да покаже присъствие по пътищата. Къде се скатават, някъде на сянка ли, белот ли играят, частни задължения ли имат, кой ги знай, ама на пътя ги няма.

 66. 67 Профил на kon20553071
  kon20553071
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "Go Go": Не само арестуване на водача има в Швейцария, ами и конфискация на автомобила в полза на държавата, при надвишаване на скоростта над определен лимит.

 67. 68 Профил на BGman
  BGman
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  И сега се подават сигнали но полицията не им обръща внимание...трябва да им се смени чипа...

 68. 69 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Може да се помогне само като се смени чипа на населението. Ако то започне да не смята притежаването на скъп джип за върха на постигнатото в живота. Тогава и каращите такива коли няма да се смятат за богоизбрани и, че им е всичко позволено. Тоест няма да може да се помогне. Очаквайте след година -две нови жертви.

 69. 70 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Помощта де изразява в следното - 100 процентова подмяна на служителите в Пътна полиция. "Акциите" да си ги заврат на едно място.
  Прехвърляне на регистрацията на пътни превозни средства към дирекциите за местни данъци на общините и целият им персонал, в едно с останалите - на пътните платна. Тотална, проверка 24/7. Извеждане на камерите за наблюдение на трафика в Интернет за да има пълен контрол на обществето върху работата на полицията. Публикуване на ежседмичен бюлетин с нарушителите на ЗДДП - имена, регистрационни номера на автомобилите, датата и часът на регистрация на нарушението, и снемане на нарушителя от бюлетина едва след заплащане на глобата. Никакви глоби с и фишове, всичко да се плаща по банков път.

  Два дебила это сила!
 70. 71 Профил на Ivan Peev
  Ivan Peev
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#69] от "nabliudatelnica":

  Населението играе сролед тоягата! И само си сменя чипа.
  Как е възможно в един многомилионен град като Монреал да не се срещне нарушител на пътното движение. Там ще срещнете и нерегулирани кръстовища със знак СТОП от четирите страни, правилото е в кръстовището навлиза най-напред този, който е пристигнал пръв.
  Нот там е сигурно едно - до 5 минути след нарушението, ще бъдете спрян от пътна полиция, дали сте забелязан на камера, или съвестен граждаднин е позвънил - няма значение. И глобата ще си платите по най-бързия начин.
  И следващото много важно - премахването на спонсорските договори с Пътна полиция. Предлагали са ми такъв и знам за какво става въпрос.

  Два дебила это сила!
 71. 72 Профил на esl581109067
  esl581109067
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Като видят спортист да го гонят, спират и т.н., а не да се чешат в храстите зад знак 60! Като видят малоумници през аварийната лента, ако има задръстване на магистралата заради катастрофа - да ги удрят здраво в джоба, а не да гледат настрани, че да не видят нещо. Такива ми ти работи. Сега обаче пак ще почнат да говорят глупости за средна скорост по всички пътища, колко страшно е да си 10-20 над ограничението междугардско, колко е опасна една бира и т.н. и накрая ще купят нови, още по точни мега турбо плазмено-лазерни камери, които да се крият зад знак 60 на междуградско. Ефект 0. А оная кифла ще я преназначат на ново, топло местенце, далеч от прожекторите.

 72. 73 Профил на esl581109067
  esl581109067
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Помощта де изразява в следното - 100 процентова подмяна на служителите в Пътна полиция. "Акциите" да си ги заврат на едно място
  —цитат от коментар 70 на Ivan Peev


  В Грузия навремето бяха уволнили всички в КАТ и се почна от 0, със зверски проверки и някаква Вътрешна сигурност, дето не смееха да пръднат от страх, че ги дебнат....

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK