До месец известия за глоби на пътя ще идват по телефона или мейла

До месец известия за глоби на пътя ще идват по телефона или мейла

© Правителствена информационна пресслужбаДо средата на октомври ще влезе в сила електронното известяване на водачите за наложените им глоби при извършено нарушение. Уведомяването ще става по телефон или имейл чрез Системата за сигурно електронно връчване.


Това се разбра днес по време на свиканата от премиера акад. Николай Денков регулярна среща по проблемите на пътната безопасност.


Целта на нововъведението, по което работят съвместно Министерството на електронното управление (МЕУ) и Министерството на вътрешните работи (МВР), е да бъде осигурен бърз канал, по който максимално много шофьори да бъдат уведомявани, когато имат наложена глоба с електронен фиш.


Последващото връчване на глобите, както и досега, е възможно по три начина - лично срещу подпис, електронно - чрез системата за сигурно електронно връчване, или през портала на МВР за електронни административни услуги, както и по пощата - с препоръчано писмо с обратна разписка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK