Новият дилър на "Мерцедес" иска да е лидер в луксозния сегмент на българския пазар

Ролф-Юрген Заерле

© Анелия Николова

Ролф-Юрген ЗаерлеНовият дилър на "Мерцедес" в България "Силвър Стар" има амбицията до две години да направи марката лидер в луксозния сегмент, обяви на пресконференция днес изпълнителният директор на компания Ролф-Юрген Заерле. Компанията пое бизнеса от "Балкан стар" през април. Според данните на КАТ за регистрациите на нови автомобили за полугодието, сега "Мерцедес" е на трето място сред луксозните марки с 316 продажби, срещу 488 за БМВ и 383 за "Ауди".


За момента "Силвър Стар" не планира разширявяне на дилърската мрежа, като в София, Пловдив и Варна има свои центрове, а в Русе и Бургас, разчита на партньори. Ролф-Юрген Заерле подчерта, че вече има промяна в начина на работа.


По-бърза доставка на резервни части и подобряване на сервизирането


Той уточни, че забавянето на доставянето на резервни части вече е в миналото, като сега има внос от Германия пет пъти седмично. В отговор на въпрос на "Дневник" Заерле, каза че е запознат с проблемите със сервизирането на автомобилите "Мерцедес" и вече са започнали промени.
"Както знаете, в тази дейност са замесени хора и промените не могат да станат толкова бързо, колкото ни се иска", уточни изпълнителният директор на "Силвър Стар". Той допълни, че подобряването на обслужването ще е непрестанен процес.


Бизнес с внос на употребявани автомобили с гаранция


Ролф-Юрген Заерле съобщи още, че компанията е започнала и по-сериозна търговия с употребявани автомобили, които се внасят от наличностите на "Даймлер" в Германия. Става въпрос както са леки коли, така и за ванове и камиони, които имат ясна сервизна история и реални километри.


Залага се основно на почти нови превозни средства - на до 1 година и 20 000 километра, които се предлагат с четири години гаранция. Потенциалните купувачи могат да изберат автомобил от складовите наличности в България, или да поръчат търсенето на кола в Германия, на база определени критерии.


Българите си падали по скъпите модели


Що се отнася до новите модели, Ролф-Юрген Заерле подчерта, че те ще идват на българския пазар едновременно с премиерите им в Европа, като цените им тук са по-изгодни. Той допълни, че наблюденията му показват, че в България интересът към най-скъпите модели на "Мерцедес" е доста по-изразен, отколкото в съседните страни.


В тази връзка Заерле подчерта, че се възлагат големи надежди на миналата през фейслифт S-класа, която от броени дни е и на българския пазар. Другата скорошна премиера ще е първият пикап на "Мерцедес", кръстен Х-клас.


Инвестицията била дългорсрочна


На въпрос за собственика на "Силвър Стар", Заерле обяви, че става дума за холдингова компания, базирана във Великобритания. За собственика - саудитския милиардер шейх Халед Ахмед Джуфали каза, че той е много добър човек, а инвестицията му в България е дългосрочна.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK