Кои са най-добрите автомобили за работа тази година

Кои са най-добрите автомобили за работа тази година

© Сайтове на фирмитеБългарските вносители на отличените тази година "Автомобили за работа" получиха на церемония снощи наградите си. Това беше и повод да се припомнят отличниците в престижните международни конкурси "Камион на годината", "Ван на годината", "Международен пикап" и "Автобус на годината".


С приза Международен камион на годината 2018 е отличена новата гама на ДАФ CF/XF. За първи път в историята на надпреварата отличието отива за две моделни серии, а товарните автомобили на холандския производител се справиха с конкуренцията на "Скания" ХС, "Мерцедес Актрос" и модел на "Ивеко" на природен газ.

ДАФ CF и XF

© Сайтове на фирмите

ДАФ CF и XF


При избора на международното жури, в което има представители на 23 държави, ключови се оказаха множеството новости и подобренията в силовата линия, във външния вид, в софтуерните системи за управление и безопасност и в кабината на ДАФ CF/XF. Двигателите са с повишена мощност и увеличен въртящ момент, а всички новости са въведени с цел по-нисък разход на гориво и по-висока ефективност. В резултат гамата намалява разхода на гориво – средно със 7% при цялата си гама. Конкурсът Международен камион на годината се провежда от 1976 година.


А ванът на годината е...


Наградата "Международен ван на годината" 2018 спечели новата лекотоварна серия на "Ивеко Дейли Блупауър". Италианският производител заслужи приза за пускането на пазара на нова гама, в която влизат три екологични лекотоварни автомобила.

Гамата на "Ивеко Дейли Блупауър"

© Сайтове на фирмите

Гамата на "Ивеко Дейли Блупауър"


Чрез "Дейли Блупауър" клиентите могат да избират между три високоефективни варианта на задвижване – 2.3-литров дизелов двигател Евро-6, 3-литров мотор на компресиран природен газ (CNG), който за пръв път се комбинира с автоматичната 8-степенна предавателна кутия и електрическа версия на вана.
Конкурсът Международен ван на годината води началото си от 1991 година и в журито има журналисти от 25 държави от Европа, Русия и Турция. Тази година "Ивеко Дейли Блупауър" беше предпочетен пред "Форд Транзит Кастъм", "Фолксваген Кади", МАН TGI и "Рено Канго електрик".


Кой е най-добрият пикап


След паралелен тест на четирима кандидати, проведен в Румъния през ноември 2017 г., международното жури присъди наградата за пикап на "Фолксваген Амарок". Втората генерация на модела се справи с конкуренцията на "Тойота Хайлукс", "Мерцедес Х-класа" и "Рено Аласкан".

"Фолксваген Амарок"

© Сайтове на фирмите

"Фолксваген Амарок"


"Амарок" заслужи престижното отличие заради гамата си от V6 дизелови двигатели и разнообразните варианти на модела. Журито е останало впечатлено от изчистения дизайн, отличното напасване и завършеност на детайлите, просторната и удобна кабина с модерен интериор. Осемстепенната автоматична предавателна кутия и трилитровият V6 двигател са посочени от журито като уникални за класа, а представянето им на асфалт и извън пътя е отчетено като отлично.


Отличникът при автобусите


"Иризар Ай8 Интеграл" спечели приза "Автобус на годината 2018" след четиридневен тест на кандидатите, проведен от международното жури през септември 2017 г. в Швеция. Като негови предимства 22 членното жури посочи дизайна, комфорта, качеството на материалите, изработката и сглобката, сигурността, стабилността, динамиката, ефективността и пътното поведение.

"Иризар"

© Сайтове на фирмите

"Иризар"


Гамата на Ай8 е богата, но наградата е присъдена на участвалата в теста версия "Интеграл". Това е вариант със самоносеща конструкция, без шаси, която се предлага само с двигатели на ДАФ и автоматизирана предавателна кутия на ZF. За пръв път наградата Автобус на годината е присъдена през 1989 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK