Дистрибуторът на "Рено" и Дачия" за България вече се казва "Кеос София"

Новото лого на "Дачия" на прототипа "Бигстър"

© Дачия

Новото лого на "Дачия" на прототипа "Бигстър"Дистрибуторът на марките "Рено" и "Дачия" за България се преименува от "Рено Нисан България" на "Кеос София", съобщиха от компанията. Това става факт, след като на 28 октомври 2022 г. "Рено груп" обяви, че продава своето дъщерно дружество в България на швейцарската компания "Емил Фрай Груп" (Emil Frey Group).


От днес новият собственик официално е поел дистрибуцията на две от най-популярните марки на българския автомобилен пазар. До смяната на собствеността се стига като част от плана Renaulution, част от който е преразглеждане на дистрибуторска схема на "Рено груп".


За клиентите на "Рено" и "Дачия" тази смяна на собственост не представлява промяна, тъй като всички дейности на българския пазар ще продължат да се извършват чрез вече добре изградената търговска и сервизна мрежа, се казва в съобщението. Посочва се също, че ръководството на "Кеос София" се поема от Калина Йорданова в ролята на управляващ директор.


"Емил Фрай Груп" е семейна компания, основана в Швейцария през 1924 г. Дейността на компанията включва всички услуги, свързани с дистрибуцията и продажбата на дребно на нови и употребявани моторни превозни средства, включително внос и продажби на дребно, сервиз и дистрибуция на резервни части, финансиране и решения за мобилност. Групата присъства в 18 европейски страни.

Кои са най-продаваните марки нови автомобили в България вижте тук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK