Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".


Пробив по пътя към масовото навлизане на автономните автомобили беше направен в Германия. Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA) на страната одобри напълно автоматизираната система за паркиране, разработена от "Мерцедес" и "Бош" за многоетажен паркинг P6 на летище Щутгарт.


Благодарение на техническите нововъведения в колата и паркинга водачите могат да оставят автомобилите си сами да си намерят запазеното за тях паркомясто и да се наместят в него. Съответно без намесата на водача те ще се появяват и на мястото, където ще ги чака шофьора.


От Bosch са на мнение, че всекидневното автоматизирано шофиране започва с паркиране без водач. От компанията прогнозират също, че веднъж одобрена, се очаква технологията бързо да навлезе. До края на годината тя ще бъде въведена в до 15 други паркинга в Германия.


За момента от екстрата могат да се възползват собствениците на от моделите S-Class и EQS на "Мерцедес" с допълнителното оборудване Intelligent Park Pilot.


Повече вижте във видеото

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK