Кралският национален театър НА ЖИВО от Лондон: "Комедия от грешки" от Уилям Шекспир

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Развиващата се с бясно темпо класическа шекспирова комедия ще бъде поставена в съвременен свят, където се появяват трима нелегални чужденци, виждащи всичко за първи път.

© Royal National Theatre, London

Развиващата се с бясно темпо класическа шекспирова комедия ще бъде поставена в съвременен свят, където се появяват трима нелегални чужденци, виждащи всичко за първи път.

1 и 5 март 2012 г.

Cinema City (Mall of Sofia)

19: 00 ч.


За филма

Британски съвет България и Cinema City представят "Комедия от грешки" - хитово представление на Кралския национален театър по едноименната комедия на Уилям Шекспир, което ще се излъчва на живо чрез сателитна връзка с Лондон от 21.00ч. на 1 март (четвъртък). Поради големия зрителски интерес, автентичен запис от живото излъчване на 1 март ще бъде повторен на 5 март (понеделник) от 19.00ч.


Развиващата се с бясно темпо класическа шекспирова комедия ще бъде поставена в съвременен свят, където се появяват трима нелегални чужденци, виждащи всичко за първи път. Къде съм? На земята? В рая? В ада? Насън? Наяве? Здрав или пък луд? Изобщо кой съм? Целия съм в смут! Две двойки близнаци, разделени при раждането, се озовават по едно и също време в един и същ град, но без да се срещнат – един луд ден, в който многобройните сгрешени самоличности водят до огромно объркване.


И най-вече за Антифол от Сиракуза и неговия слуга Дромио, които, в търсене на своите братя, пристигат в една чужда земя, много далечна от родната им. Един оживен метрополис, който за чужденците е място на удивление и ужас, където изобилстват загадъчни подаръци и необяснима враждебност. Познавате ли ме, господарю? Кажете, аз Дромио ли съм? Аз ли съм вашият роб? Аз "аз" ли съм?


Непрекъснато разпознавани от непознати, с ескалирането на целия тоз смут, чужденците започват да се съмняват в собствената си идентичност. Междувременно Егеон, бащата на близнаците Антифол, е заловен, докато търси синовете си, и, като нелегален имигрант, е осъден на смърт по залез слънце. Лени Хенри играе Антифол от Сиракуза.


Сателитното излъчване на постановките на Кралския национален театър е част от глобалната програмата NT Live, която се осъществява в България благодарение на партньорството между Британски съвет, Cinema City, Програма "Световен театър в София" на Международен театрален фестивал "Варненско лято" и Столична община.


Цена: 15 лв.

Повече

Monster Hunter: Филмът

Monster Hunter: Филмът

Виж видеото
Суперинтелект

Суперинтелект

Виж видеото
Бащата

Бащата

Виж видеото
Ловът

Ловът

Виж видеото
Пепел върху слънцето

Пепел върху слънцето

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK