Виктор Франкенщайн

Victor Frankenstein

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Александра Филмс

110 мин.

Режисьор: Пол МакГуган

Сценарист: Макс Ландис

Оператор: Фабиан Вагнер

Музика: Крейг Амстронг

Продуцент: Джон Дейвис, Айра Шуман, Дерек Даучи

В ролите: Даниел Радклиф, Джеймс Макавой, Джесика Браун Финдли, Андрю Скот и Чарлс Данс


За филма

Актьорите Даниел Радклиф и Джеймс Макавой са звездите във "Виктор Франкенщайн", най-новият изпълнен с динамика и вълнуващи обрати прочит на легендарната приказка.


Радикалният учен Виктор Франкенщайн (Макавой) и неговото също толкова брилянтно протеже Игор Щраусман (Радклиф), споделят обща благородна визия в търсене на безсмъртие за човечеството. Но експериментите на Виктор отиват твърде далеч, а маниакалните му изследвания има ужасяващи последици.


Единствено Игор може да върне своя приятел от ръба на лудостта и да го спаси от чудовищното му творение.


Филмът "Виктор Франкенщайн" разглежда класическия роман по непоказван досега начин. Вдъхновен от творбата на Мери Шели и безбройните интерпретации на тази история, сценаристът Макс Ландис "съживява" историята като се фокусира върху връзката между Виктор и неговият най-добър приятел и помощник - Игор. В действителност досега никой филм не е разказвал историята от гледна точка на Игор.


Както заявява режисьорът Пол МакГуган  "Може да се каже, че това е една любовна история между двамата герои. Виктор и Игор се нуждаят един от друг; и сякаш Виктор дори се нуждае от Игор повече, отколкото Игор има нужда от Виктор. "

Повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK