Наблюдение на промяната

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Programata

Programata

Език: португалски

Превод: с английски субтитри

Жанр: късометражен

Бразилия, 2015-2017, 107'

Неконформистката алтернатива

Куратори: Arthur Gadelha, Eduardo Cunha Souza

Превод и субтитри: Ясен Цветков


За филма

Програмата представя едно много различно кино в контекста на неговото геокултурно развитие. Първото издание на Бразилско късометражно кино пренася в България погледа на един Северозападен бразилец в състояние на постоянeн преход, на промяна.


Развитието на филмовото изкуство в тези региони е силно обвързано със своето историческо наследство и в същото време е фокусирано или дори по-скоро заобиколено от социални и географски конфликти.


В първата част от програмата ще прекосим пространства от сухата пустош и покрайнините на големите градове до лабиринтите от магрови дървета, Баия, Сеара, Пернамбуко и Рио Гранди ду Норти. Ще разкажем истории за хора, които са олицетворение на застоя, съпротивата и надеждата; за връзката между човека и мястото, на което живее; за взаимодействието между човек, общество и природа.


Latosol - Michel Santos, 2017, 18'
Sertãozinho - Rosana Nunes, 2017, 13'
People and Crabs - Paulo de Andrade, 2016 25'
The boy with the golden tooth - Rodrigo Sena, 2015, 13'
Nanã - Rafael Amorim, 2017, 25'
Iluminated - Gabi Saegesser, 2016, 13'

Повече

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK