Ново румънско късометражно кино – Хоризонти 2018

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Ново румънско късометражно кино – Хоризонти 2018

© Shutterstock

румънски, с български субтитри, късометражен

Румъния, 2016-2017, 95'

Куратор: Габриела Сучиу


За филма

Love Locker
2016, 11'
Рита и Мино са тайно влюбени. Те планират бягството си, откакто са били деца, а сега, в деня, когато железопътната линия се затваря и последният влак напуска Лете, те ще успеят да изпълнят любовната си мечта и да бъдат бегълци.


Family Trip
2017, 20'
Семейното пътуване е досадна история, за приоритетите, които се възприемат от гледната точка на баща, чиито професионални задължения са склонни да времето за семейството.


Offstage
2017, 25'
Неуспешна театрална режисьорка, Мария предава свои собствени мечти и неуспехи на единствения си син, маниакално искайки да направи от него велик актьор, въпреки очевидната му липса на талант. До колко далеч е готова да отиде?


Wall
2016, 17'
Алекс, Ирина и Марсел са трима тийнейджъри на 16 години. Алекс е приятел на Ирина. Ирина забременява и трябва да направи аборт. Марсел й оказва помощ и организира посещение в болница, където сестра му работи като медицинска сестра. В чакалнята на болницата, преди да посети лекарката, Ирина казва на Марсел, че не е бременна от Алекс, оставяйки Марсел с дилема: ще каже ли на Алекс истината? Когато Ирина излиза от лекарския кабинет, връзката между тримата тийнейджъри никога няма да бъде същата.


Scris/Nescris
2016, 20'
Поради проблеми с документа му за самоличност, 50-годишният ромски родител Пардика рискува властите да го отделят от непълнолетната му дъщеря, която току-що е родила бебе.

Повече

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK