Риба тон, фарофа и спагети

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Риба тон, фарофа и спагети

© Shutterstock

Бразилия, 2017, 95 мин.

Режисьор: Рикардо П. Роси

Продуценти: Рикардо Роси, Валдо Мендола, "Поп Филм"


За филма

Трима бразилски готвачи пътуват до Франция, Италия и Япония, за да се върнат към корените си. Филм по пътя, изпълнен с вкусове и гастрономически истории, сериозен поглед през кулинарния пейзаж към глобализирането на готварското изкуство.


Трима бразилски готвачи обикалят света в търсене на забравени рецепти и изчезващи материали и се връщат в страната си с една мисия: решават да сложат във всяко ново ястие равни порции култура, история и традиция, за да разкрият големите проблеми на имиграцията в Бразилия. Лъкатушещ филм по пътя, който разкрива колко богата и сложна е станала фюжън кухнята в ерата на глобализацията.


НАГРАДИ И ФЕСТИВАЛИ:
Награда за най-добър документален пълнометражен филм на Международния филмов фестивал за екология и пътешествия в Каталония, Испания 2017;
Награда за най-добър документален филм — Festival Terres Catalunya, Испания 2017;
Visions du Réel, Nyon, Switzerland 2017;
Thessaloniki Documentary Festival 2018.

Повече

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK