Усещане за празник

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Киномания 2018

Киномания 2018

Франция, 2017, 115 мин

режисьори и сценаристи – Ерик Толедано и Оливие Накаш

продуценти – Никола Адасовски, Лоран Зейтун и Ян Зену

оператор – Давид Шизале

монтаж – Дориан Ригал-Ансус

музика – Авишай Коен

художник – Никола дьо Боаскюи

продукция на SPLENDIDO QUAD CINEMA/TEN FILMS/GAUMONT

световен разпр. – GAUMONT;

номинации: Сан Себастиан – Конкурсна програма; 10 номинации за "Сезар" – за най-добър филм, режисура, актьор на Жан-Пиер Бакри, поддържащ актьор на Жил Льолуш, поддържащ актьор на Венсан Макен, оригинален сценарий, монтаж, изгряващ актьор на Бенжамен Лаверн, изгряваща актриса на Ай Айдара и звук; Номинация за "Гоя" за най-добър европейски филм; Номинация за Европейската филмова награда на публиката

в ролите: Жан-Пиер Бакри (Макс Анжели), Жил Льолуш (Джеймс), Жан-Пол Рув (Ги), Венсан Макен (Жюлиен), Албан Иванов (Сами), Сюзан Клеман (Жозиан), Ай Айдара (Адел), Бенжамен Лаверн (младоженецът Пиер), Жюдит Шемла (булката Елена), Елен Венсан (майката на Пиер)


За филма

Макс Анжели е изпечен ветеран в бизнеса със сватбени тържества. Неговото последно – във всеки смисъл – събитие е пищен празник, в който имаме: облечен в старомодни костюми персонал, суетен и свръхчувствителен певец, който се изживява като френския Джеймс Браун и намусен, дребнав младоженец, решен да съсипе удоволствието на Макс.


Но това, което окончателно скапва Макс, е че колежката му и негова тайна партньорка Жозиан сякаш съвсем го е отписала, флиртувайки неприкрито с доста по-млад от нея сервитьор. Тази вечер ще бъде дяволски дълга... особено след като въздушната серенада на младоженеца започне.

Повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK