Next: Полски късометражни филми

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

София Филм Фест 2019

София Филм Фест 2019

1410
Полша, 2018, 28 мин.
режисьор: Дамян Кокур
Годината е 1410 и една от най-великите битки в средновековна Европа скоро ще започне. Рицар и неговият помощник откликват на молбата на краля и пресичат Полша, за да пристигнат в полетата на Грунвалд.


Наздраве!
Полша, 2018, 5 мин.
режисьор: Паулина Жулковска
На всекиго му писва от всеки. Но нещата стават наистина лоши, когато започне да ти писва от теб самия.


III
Полша, 2018, 12 мин.
режисьор: Марта Пайек
Една жена се спъва и пада, докато ходи из къщата. Тя се изправя, само за да разбере, че домът ѝ има необичайни качества – построена е от парадокси, пълна е с илюзии и е покрита с повтарящи се мотиви.


Квадратура на кръга
Полша, 2018, 5 мин.
режисьор: Каролина Спрехт
Изглежда, че Квадрат живее в хаос и постоянна промяна. Но забелязваме, че всъщност той е част от постоянна повтаряща се рутина.


Треперене
Полша, 2018, 22 мин.
режисьор: Давид Бодзак
Представи си, че си в гора, която е мрачна, тиха и празна. Не знаеш защо си тук. Изведнъж чуваш вик. Усещаш, че не искаш да си тук. Страх те е. Виждаш вълк... и още един, и трети. Те се приближават и те обграждат. Какво ще направиш?


Щангист
Полша, 2018, 30 мин.
режисьор: Дмитро Сухолиткий-Собчук
Това е историята на професионалния щангист Петро, който се подготвя за важно състезание. Преди него Петро получава трагични новини. Тежкото решение лежи на неговите плещи. Вътрешният конфликт превръща Петро в нещо повече от купчина мускули.

Повече

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK