Този истински мъж

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Филмотечно кино "Одеон"

Филмотечно кино "Одеон"

1974, 84 мин., България

Режисьор: Александър Обрешков

Сценарист: Иван Остриков, по новелата му "Сашо убива вълк"

Оператор: Румен Георгиев

Музика: Александър Бръзицов

в ролите: Стефан Данаилов, Елена Димитрова, Павел Поппандов, Росица Данаилова, Стефан Илиев, Добромир Манев, Невена Мандаджиева, Йордан Спиров


За филма

Как започва една голяма любов? За някои тя е дълго търсене на истински човешки стойности, а за други проблясва като светкавица и озарява пътя им. Такъв е случаят със Сашо и Милка, които се срещат случайно в една младежка компания.


Сашо е очарователно и самонадеяно момче. Сред приятелите си той се слави с храбростта "да убива вълк". Присъстващите на тези изключителни зрелища запазват незабравими спомени, макар че никога не могат да видят хищника. Не могат защото, от една страна, той никога не се показва, от друга - цялото зрелище е просто игра. Милка - хубаво и чистосърдечно момиче - се влюбва от пръв поглед в героичния хлапак. Всичко започва щастливо.


Те се оженват. Ражда им се момченце. За да може Сашо да продължи следването си по архитектура, Милка започва работа във фабриката. Все по-често в думите на Сашо за фантастичен и главозамайващ успех в кариерата прозира чувството за неудовлетворение и неувереност в собствените сили. Зарязва следването. Отива на работа на строеж. Но и тук не намира спокойствие.


Сближава се с банда мошеници и се готви да направи "големия удар" в живота си. След един провал "приятелите" му го изоставят, а органите на милицията стигат до него. Красивата история е към своя край, който ни показва колко е лесно да "убиеш вълк" и колко е трудно да изградиш крехката плетеница на личните отношения.

Повече

Пепел върху слънцето

Пепел върху слънцето

Виж видеото
Джентълмените

Джентълмените

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK