Кънингам

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

София Филм Фест

София Филм Фест

Германия-Франция-САЩ, 2019, 93 мин., цветен, игрален

Режисьор: Ала Ковган

Сценари: Ала Ковган

Оператор: Мико Милкасян

Музика: Фолкер Бертелман

Продуценти: Хелге Алберс, Елизабет Делюд-Ди, Кели Джилпатрик, Илан Жирар, Ала Ковган, Дерик Ценг

Продукция: Arsam International


За филма


Дори и тези, които знаят малко за танцовото изкуство, са чували името на Мърс Кънингам - култова фигура в жанра на съвременния танц. Сътрудничеството му с композитора Джон Кейдж (негов дългогодишен партньор) и визуалния артист Робърт Раушенбърг се превръща в основна движеща сила за драматичните промени в танцовото изкуство от средата на миналия век.


Кънингам отказва да го наричат "авангарден" или да му слагат какъвто и да било етикет. "Аз не го обяснявам. Аз го правя" - казва той. Този филм демонстрира неговите постижения. Режисьорът Ала Ковган събира последното поколение от танцьорите на Кънингам (водени от Дженифър Гогънс - асистент главен хореограф на танцовата трупа "Мърс Кънингам"), които представят най-добрите образци от неговия репертоар.


Фокусът е върху танците, създадени между 1942 и 1972 г., които утвърждават репутацията на Кънингам. Прекрасно заснет в 3D, филмът представя тези творби по невиждан досега начин.


НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Хемптънс '19 - Награда "Златна морска звезда" - почетен диплом

Повече

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK