Португалско късометражно кино – I програма

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Португалско късометражно кино – I програма

© Shutterstock

Често срещан въпрос в изкуството на киното е дали филмът се определя по-скоро от персонажите или от историята му.


Избраните късометражни филми в тази програма са форми, които сякаш противоречат и на двете възможности - те се определят преди всичко от чувства или ситуации, които всеки зрител може да припознае като свои - младежкото лутане в намирането на "правилната посока" на чаровните персонажи в "Catavento" (реж. Жоао Росас, 2020); носталгичното пътуване в магичния свят на режисьорката Катарина Романо и филма й "Било, каквото било" (Seja Como For, 2020); и още - граничещите реалност и илюзия във филма "Аве Рара" (Ave Rara, реж. Васко Салтао, 2019) в "историята за рядка птица, като теб и мен".


Представяме селекциите от португалски късометражни филми в партньорство с Португалски културен и езиков център "Камойш София" и Agencia - националната португалска агенция за разпространение на късометражно кино.

Повече

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK