Късометражни филми - Кинематограф

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Cine Grand

Cine Grand

Човекът и технологиите


На 11 май в Cine Grand Park Center ще се излъчи специална селекция от късометражни филми, подбрани от Кинематограф.


Мечти, роботи, дълбокия Космос, смарт технологии, виртуална реалност, флирт и дори малко поезия от аниматора Димитър Димитров - Анимитер. Това са темите, през които Кинематограф са съставили тази уникална програма, смесица от криминалност, дива фантастика, тежко дистопични реалности и научно документални филми. Всички изследващи по един или друг начин пределите, до които човечеството е достигнало и които го изправят пред сложни дилеми, които тепърва трябва да разрешаваме.


Най-интересното е, че тази година е много силна за българската фантастика. Два филма ще бъдат представени премиерно:
"Ви" на режисьора Деян Цвятков, който освен номиниран за 26-то издание на София филм фест, спечели награда на престижния Berlin Sci-Fi Filmfest.


Другият български филм ще е "Аз, човекът" на режисьора Красимира Дуковска, със специалното участие на Китодар Тодоров, разказващ за мъж, запленен от момиче, което работи като гид във високотехнологично изложение. Кани я на среща, но нещата се объркват, когато тя му казва, че е робот.


Режисьорите и на двата български филма ще гостуват за дискусия с публиката.


Програмата включва още 7 филма от САЩ, Канада, Великобритания и Израел. Най-доброто предстои!


Цена на билет: 10 лв

Повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK