Оглитата: Добре дошли в Смърделград

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Про Филмс

Про Филмс

Анимация, Приключенски, Семеен

Германия, Белгия, 2021

Възрастова група: A - Препоръчва се за деца

Звук: Озвучен на български език


За филма


Семейството на Оглитата си търси нов дом и по пътя си се озовава в Смърделград - едно красиво и спокойно градче. За съжаление Смърделград страда от особено неприятен зловонен проблем - местното сметище. Трябва да се направи нещо! Макс - синът на кмета, е талантлив любознайко, който се надява да намери решение на проблема.


За целта той, заедно с професор Фомуърти и племенницата му Лота разработват една необикновена машина, която да преработва боклука. Когато на градското сметище Макс среща Оглитата, става ясно какъв невероятен късмет е споходил жителите на града: Оглитата ядат боклук!


А Оглитата истински се влюбват в сметището на Смърделград - това е техният нов дом. Всичко щеше да бъде наред, ако не бяха плановете на жената на кмета и на безскрупулния строителен предприемач Хамър. Според тях на мястото на сметището трябва да бъде изграден нов и модерен спа център. В този момент на Оглитата се налага да спасяват своя нов дом с помощта на приятелите си Макс и Лота.

Повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK