Шекспир като улично куче

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

А Плюс Филм

А Плюс Филм

България, 90 мин.

Режисьор: Валери Йорданов

Сценарист: Валери Йорданов

Оператор: Борис Славков

Продуценти: Борислав Чучков, Виктор Чучков, Валери Йорданов, Гергана Станкова

Композитор: Калин Николов

Художник: Ванина Гелева

Художник костюми: Мирела Василева

Режисьор по монтажа: Валери Йорданов

В ролите: Владислав Стоименов, Захари Бахаров, Елеонора Иванова, Васил Илиев, Гергана Данданова, Меглена Харамламбова, Доротея Толева, Стефан Щерев, Любомир Нейков, Силвия Лулчева, Серафим Тодоров, Леард Докле и др.


За филма


На 3-и февруари предстои премиерата на втория пълнометражен филм на режисьора Валери Йорданов "Шекспир като улично куче". След успеха на "Кецове", който бе отличен от Европейската филмова академия и бе българското предложение за "Оскар" през 2012, Валери Йорданов отново е режисьор и сценарист на втория си филм.


"Шекспир като улично куче" разказва историята на едно момче на седемнайсет години, притежаващо два големи таланта - актьорските умения и уличният бокс. Момчето обича и може да пише, обожава Шекспир и е "безкомпромисният шеф" и "гангстерът" на своята улица. Пред него се изпречват два тежки въпроса: как и дали ще продължи по правилния път и с кой от `талантите` си може да спаси живота на най-близкия си човек.


"Историята в "Шекспир като улично куче" е истинска и преживяна. Естествено - някои от линиите й съм доизмислил или уголемил, дал съм място на повече "сценарни хватки", които са полезни за разказа и филма, но в цялост - историята е реална и действителна част от моя живот и от този, на мои приятели", споделя Валери Йорданов.


В ролята на Чаво - прототипът, вдъхновил историята и реален човек в живота на Валери Йорданов, влиза Захари Бахаров. Дебюти в игралното кино в главните роли на Данко, Ицо и Ели правят младите таланти Владислав Стоименов, Васил Илиев и Елеонора Иванова. Зад камерата застава Борис Славков, а продуценти на филма са Chouchkov Brothers, продуцирали едни от най-успешните български филми в последното десетилетие - "ТИЛТ" (2011) и "18% сиво" (2020).


"Шекспир като улично куче" е реализиран с подкрепата на ИА "Национален Филмов център" и Програма "МЕДИЯ" на ЕС.

Повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK