Случаят Тесла

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Programata

Programata

Език: български
Жанр комедия
Държава България, 2022, 90 мин.
Режисьор Андрей Хадживасилев
Сценарист Виктория Пенкова
Участват Мартин Паунов, Поли Иванова, Борис Минков, Деан Стойков, Йоан Стойков, Рая Георгиева, Фани Узунова, Неда Спасова, Мартин Гяуров, Любен Чаталов, Николай Върбанов


За филма


Науката не е само скучно занимание за възрастни, убеждава ни режисьорът Андрей Хадживасилев в своя най-нов проект Случаят Тесла, който е второто заглавие от приключенска детска поредица, започнала преди няколко години със Случаят Кюри.


Главни действащи лица в новия филм, вдъхновен от обичани детски класики в българското кино, отново са малкият естествоизпитател Тони и неговата свободолюбива съседка и съученичка Рая, които вече са загърбили дребнавите си спорове от първата част в името на истинското приятелство.


То обаче е поставено пред поредно изпитание по време на летен лагер сред природата, където вниманието на Рая е привлечено от водача на местните скаути, а това разсейва сериоз-ната изобретателска дейност на Тони с неочакван прилив на ревност.

Повече

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK