Конкурс за съвременно изкуство MOST

26 юли - 9 септември 2012 г., VIVACOM Art Hall

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Конкурс за съвременно изкуство MOST

© shutterstock

26 юли - 9 септември 2012 г.

VIVACOM Art Hall


За изложбата

Във VIVACOM Art Hall ще бъде открита изложба на 19 съвременни български артисти, селектирани от престижното международно жури сред повече от 600-те кандидатури в конкурса MOST. Конкурсът се осъществява от Музейна галерия за модерно изкуство в партньорство с VIVACOM Art Hall и има 25 победители, първите 6 с най-висока оценка от които ще бъдат представени в галерията на Оборище.


Шестимата финалисти и специалната селекция на международното жури в първото издание на конкурса за българско съвременно изкуство MOST бяха обявени на пресконференция днес (26 юли) в Галерията за модерно изкуство в София. Антоанета Гълъбова е големия победител в конкурса. Умел живописец с почти Бейкъновски замах, Антоанета е възпитаник на Националната художествена академия София. Продължава образованието си в Кралския колеж по изкуствата и Central Saint Martins College of Art and Design в Лондон. Участва в самостоятелни и групови изложби в Лондон, Порто и София, а през 2010 година е номинирана за престижната арт награда "Джон Мур".


Сред останалите финалисти, на които Галерията за модерно изкуство ще предложи професионален арт мениджмънт са: Калоян Илиев-Кокимото (концептуален артист), Арслан Ахмедов (фотография), Калия Калъчева (живопис), Павлина Чакърова (концептуален артист) и Златин Орлов (кинетична скулптура).


Селекцията, представена във VIVACOM Art Hall включва творби на артистите Любен Петров, Борис Праматаров, Светослав Недев, Александър Вълчев, Димитър Минков, Кристина Иробалиева, Светлана Бекярова, Иво Бистрички, Зоран Георгиев, Иван Костолов, Димитър Шопов, Десислава Христова-Тошева, Цветелина Максимова, Росен Тошев, Камен Старчев, Антони Георгиев, Симеон Стоилов, Петър Минчев и Иглика Христова. Организаторите на конкурса планират допълнителна церемония в арт пространството на VIVACOM Art Hall, на която ще бъдат присъдени и специални награди с номинациите на всеки един член от журито.

Повече

Изложби

Monster Hunter: Филмът

Monster Hunter: Филмът

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK