Фото-изложба "Гостите на София"

15 до 30 септември 2012 г., Градинката пред Кристал

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Гостите на София

© Free Sofia Tour

Гостите на София

15 до 30 септември 2012 г.

Градинката пред Кристал


За изложбата

Забелязали ли сте, че София е пълна с чужденци? Това прави силно впечатление особено през летните месеци, когато българите са по морето, а чуждата реч из столицата сякаш преобладава. Питали ли сте се кои са тези хора, какви са техните истории, защо са в София, какво мислят за нас, кое им харесва?


Фото-изложбата "Гостите на София" си поставя за цел да отговори на тези въпроси, както и да ни накара да погледнем на София през очите на нейните гости. Снимките ще ни провокират да се замислим дали не подценяваме онова, което ни дава столицата и дали не трябва да имаме повече вяра на критичния поглед на чужденците, които идват тук и оценяват всеки детайл.


Изложбата ще се състои от 15 до 30 септември в новото арт пространство в градинката "Кристал" и ще е част от Европейската седмица на мобилността 2012. Инициативата се организира от Сдружение "Фрий София Тур" (http://www.freesofiatour.com) с любезната подкрепа на Столична Община, Асоциация за развитие на София и Olympus България. Вече повече от две години Сдружение "Фрий София Тур" организира безплатните пешеходни обиколки на английски език Free Sofia Tour.


Над 20 000 човека от 110 държави от 6 континента са разгледали столицата чрез тях. По време на всяка една обиколка доброволците се запознават с гости от цял свят и заедно с тях преоткриват София. Те виждат всичко, които ние в забързаното си ежедневие сме забравили или пренебрегнали - клек шоповете, некролозите, подлезната култура на града, зелените и цветни паркове, богатството на минерални извори...


Най-ярко се откроява смесицата между множество архитектурни стилове, която се дължи на хилядолетната история на София. Погледът на гостите на София и техните впечатления ни накараха да се замислим. "В София има толкова много история и разнообразие - смесица е от паметници, които ти взимат дъха - Банята, Университета, огромният Александър Невски.


В същото време има толкова много скрити съкровища, че трябва да промотирате града си още повече!" - споделя един от посетителите на града. Посетете изложбата, запознайте се с историите и впечатленията на гостите на столицата и преоткрийте София заедно с тях!

Повече

Изложби

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK