О2

22 ноември - 10 декември 2012 г., зала "Бeзименна", зала "Гъливер"

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

О2

© shutterstock

22 ноември - 10 декември 2012 г.

зала "Бeзименна"

зала "Гъливер"

всеки ден между 15.00 и 19.00 ч.

без събота и неделя

Вход свободен


За изложбата

Изложбата е част от програмата на София куиър форум 2012 в контекста на инициативата "Нови леви перспективи". Чрез средствата на съвременното изкуство, фестивала експонира идеята за пола като пластично, изменящо се понятие, зависещо от социални, политически, културни и медицински фактори. "Partisan Songspiel. Belgrade Story" 2009, показана заедно с "Partisan Monuments" 2011.


Това е обща работа на групата "Что делать?" (Русия) в сътрудничество с Владан Йеремич (Сърбия). Това произведение е исторически прочит на социалните и политически причини за съвременното разделение на обществото в Сърбия, на основата на различия определени от пола, етническия произход и класовата принадлежност. Пърформанса "Il Castrato" 2006 на полската художничка Катаржина Козира е на пръв поглед абсурдистка опера, стилизирана в стил рококо. Козира, която е главна героиня в този спектакъл, преминава през кастрация и смяна на физическия си изглед, задавайки въпроса доколко връзката между физически и социален пол не е всъщност изкуствена културна конструкция.

Повече

Изложби

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK