"Снимки на 1 символ" в 20 000 думи

24 октомври - 4 ноември 2013г ., Галерия "+ Това"

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Една снимка казва повече от 1 000 думи

© М. Милев

Една снимка казва повече от 1 000 думи

24 октомври - 4 ноември 2013 г.

Галерия "+ Това"


За изложбата

Любов, мир, свобода са едни от основните права на всеки човек. Символът на любовта е сърце, на мира – гълъб. Правата на човека вече имат универсален символ. Той обединява силуетите на ръка и птица. Вижте фотоизложбата "Снимки на 1 символ". Една снимка казва повече от 1000 думи.


Фотоизложба на снимки с кауза в 20 000 думи. В изложбата са показани фотографии, изпратени за участие във фотоконкурса "Снимай МЕ – бъди част от универсалния символ на правата на човека", който се проведе от 1 август до 15 септември 2013 г. Отличените снимки представят авторски интерпретации на универсалния символ и каузата за отстояване на правата на човека, които участниците са запечатали в своите кадри. Заглавия като "Не пипайте правата на човека!


Опасно за живота!", "Надежда", "Символът – посланик на изкуството" показват на зрителите наистина впечатляващи визуализации на универсалния символ в действие.


Фотоизложбата е част от инициативата "Бъди част от универсалния символ на правата на човека – направи го свой!", която е насочена към популяризиране на универсалния символ в България. Тя се реализира от Арт.Е - Център за насърчаване и развитие на визуалните изкуства, в партньорство с Фондация Сила за живот Пламен Толев и с подкрепата на Национален център "Европейски младежки програми и инициативи" по "Програма Младежта в действие" на Европейския съюз.


Повече информация на www.snimaime.tumblr.com и www.humanrightslogo.tumblr.com и "Символ на правата на човека" във Фейсбук.

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK