Палитра от традиции

7 - 18 април 2014 г., Полски институт

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Полски институт

Полски институт

7 - 18 април 2014 г.

Полски институт


За изложбата

Изложба живопис върху стъкло "Палитра от традиции" на Барбара Банецка-Джаджо и Богдан Джаджо.


Барбара Банецка-Джаджо – художничка, продължава семейните традиции в областта на живописта върху стъкло, които наследява от баща си, известен художник. Художничката е участвала в много конкурси и изложби, в т.ч. във Франция, Испания, Финландия, Австрия, Германия и САЩ, Италия, ЮАР.


Нейни работи се намират в колекциите на етнографски музеи в Полша и чужбина, в частни колекции, украсяват сакрални обекти. Нейната работа "Кръстният път" украсява частния параклис в папските апартаменти на Йоан-Павел ІІ в Лихень. Тя ръководи работилници по рисуване върху стъкло и други хоби техники.


Богдан Джаджо започва творческата си дейност през 1985 г. – рисува икони, занимава се със скулптура и рисува върху стъкло – основно религиозни сцени. Негови работи украсяват параклиси и църкви, в т.ч. в Крус Мачадо в Бразилия, в манастира на отците паулини в Пасау (Германия), параклиса на отците мариани в Чехия. Имал е изложби в САЩ, Финландия, Франция и Германия. 

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK