Левитация

17 февруари – 04 март 2015 г., Галерия Сезони

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

автор: Николай Бузов

автор: Николай Бузов

17 февруари  – 04 март 2015 г.

Галерия Сезони


За изложбата

 Живописта на Николай Бузов на пръв поглед е геометрична, но тя въплъщава хуманистичния дух на ученият – артист, който иска да помири индивида със заобикалящата го среда.


С картините си художникът е погледнал на света през призмата на абстрактното, но това не му пречи да разкаже за себе си. Ако зрителят се вгледа в детайлите, със сигурност ще намери познат сюжет или детайл.


В платната на Николай Бузов светът е като прозорец, отворен по време на различните сезони. Енигматичните обекти в тези мощни картини носят елемент на привитивизъм, те подчиняват пространството, в което стоят, точно като древни символи.


Но независимо колко напомнят за древни монументи, картините на Николай Бузов маркират прогреса и изобретателността на художника в съчетаването на духовното и светското.


В галерия "Сезони" цветовете в картините се надиграват и говорят за творческата сила и дух и макар и да изглежда нестандартен почеркът на Николай Бузов, любителите на живописта има какво да видят и най-вече ще бъдат провокирани да се замислят за света около себе си.

Повече

Изложби

За душата

/ Филми
За душата

За душата

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK