Пикасо. Вечното търсене

30 октомври 2015 г. – 25 януари 2016 г., Национална галерия

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Национална галерия

Национална галерия

30 октомври 2015 г. – 25 януари 2016 г.

Национална галерия


За изложбата

Единадесет  тематични детски ателиета по рисуване са част от съпътстващата програма за изложбата на Пикасо в София, инициирана от Посолството на Испания в  България и Института "Сервантес".


В залите на Двореца ще бъдат експонирани 78  литографии и 7 керамики.


От 31 октомври до 23 януари организаторите на изложбата съвместно с Фондация "Изиарт" ще реализират и детска програма всяка събота от 10.00 до 12.00часа, като  участниците в тях първо ще разгледат изложбата, а след това ще имат занимания в другия филиал на Националната галерия – "Квадрат 500".


Ателиетата са напълно безплатни за децата,като включват теоретична и практи-ческа част по няколко теми: Интерпретации на класически картини и Пикасо, Кубизъм, Митологията и Пикасо, Японски щампи и Пикасо, Колаж, Портрет и Пикасо, Африкан-ски маски и Пикасо, Монотипия, Линогравюра.


Идеята е децата да имат безплатен достъп до ателиета по рисуване, да рисуват и да се забавляват, като едновременно с това се запознават с произведенията на изкуството в галериите. На децата се осигуряват материали за заниманията.


На края на всяко ателие се организира импровизирана изложба с рисунките на децата, целяща да им даде самочувствие и самоувереност на истински творци.


Ателиетата ще се провеждат в събота в периода от 30 октомври 2015 до 25 януари 2016.


Всяко занятие ще бъде с продължителност от 2 часа - от 10.00 ч. до 11.00 ч. В Двореца ще се разглежда изложбата, а от 11.00 ч. до 12.00 ч. в "Квадрат 500" ще се провеждат самите ателиета. Те са тематични и чрез тях децата ще могат да се запознаят с различните периоди и стилове в творчеството на Пикасо.

Повече

Изложби

Monster Hunter: Филмът

Monster Hunter: Филмът

Виж видеото
Суперинтелект

Суперинтелект

Виж видеото
Пепел върху слънцето

Пепел върху слънцето

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK