Арт Старт: Млади художници, които да следим през 2017-та

12 януари – 5 февруари 2017 г., Галерия Credo Bonum / 13 януари – 10 февруари 2017 г., Гьоте-институт

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Lyubomir Ignatov - from the series Autumn will tear us apart

Lyubomir Ignatov - from the series Autumn will tear us apart

12 януари – 5 февруари 2017 г.

Галерия Credo Bonum

13 януари – 10 февруари 2017 г.

Гьоте-институт


За изложбата

Гьоте-институт и галерия Credo Bonum представят съвместен изложбен проект с млади съвременни художници от България на възраст под 30 години.


Гьоте-институт и галерия Credo Bonum започват новата година с общия си проект "Арт старт", който цели да насочи вниманието към млади български художници, които си заслужава да следим през 2017 г. Това са единайсет съвременни автори под и около 30 години, които работят в най-различни области – живопис, рисунка, скулптура, видео, фотография и арт книги.


Основна цел на проекта е да предостави пространство за изява на най-младите художници, които понякога трудно успяват да достигнат до сцената за съвременно изкуство, а нерядко и се отказват и се пренасочват към други области като дизайн, илюстрация или реклама. "Арт старт" набелязва интересни имена, както и важни тенденции в изкуството в България – например заниманието с книги и фензинове, както актуалното във фотографията, живописта и скулптурата.


Изложбата "Арт старт" е разделена в две части: в Гьоте-институт и в галерия Credo Bonum. Куратори са Весела Ножарова, Даниела Радева и Стефка Цанева, които в избора си търсят новото и непознатото на сцената за изкуство, различни гледни точки и актуални позиции. Водещо е желанието да се представят млади автори и да се подпомага професионалното им развитие.


Сред избраните автори са живописци като Радоил Серафимов и Радостин Нинов, фотографите Любомир Игнатов, Марица Колчева и Гергана Петрова, автори, които в работата си съчетават живопис, рисунка, инсталация и илюстрация като Радостин Седевчев, Боряна Петкова, Севда Семер, Мария Налбантова и Мартина Вачева, както и скулптора Мартиан Табаков.

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK