Влечуги

21 март - 18 юни 2017 г., Музейко

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Музейко

Музейко

21 март - 18 юни 2017 г.

Музейко


За изложбата

Музейко открива нова изложба: "Влечуги", която ще представи над 40 вида змии, гущери и други представители от света на люспестите животни. Тракийско херпетологическо дружество гостува на Детския научен център и ще покаже интересни екземпляри, някои от които рядко показвани в България.


"Влечуги" е първата изложба с живи експонати в Музейко. Тя ще може да се разгледа всеки ден от вторник до неделя до 18 юни. Специалисти от Тракийско херпетологическо дружество ще разкажат на децата най-интересното за влечугите, ще разкрият какви са анатомичните особености и характерните външни белези на люспестите животни и ще съдействат на всички желаещи да се докоснат до тях.


ЗА СУПЕРСИЛИТЕ НА ВЛЕЧУГИТЕ
В Музейко на гости пристигат над 40 вида отровни и неотровни екземпляра от света на влечугите, сред които са: черна мамба, зелена гигантска анаконда, гърмяща змия, варан, скална игуана, габонска отровница, гърмяща змия, питон, боа, гекон, токи, тайпан, смок и други. Децата ще се запознаят очи в очи с едни от най-интересните видове и ще научат всичко, което някога са искали да разберат за люспестите същества. Малки и големи ще могат да разкрият тайни от живота на представителите на рептилите и впечатляващи факти за всеки един от тях.

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах