Из пътешествието

22 юни - 2 юли 2017 г., Галерия Coshare HIVE/ КОШЕРа

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

автор: Иво Пецов

автор: Иво Пецов

Изложбата, която се открива в галерийното пространството на Coshare HIVE/ КОШЕРа е съставена от творби на Иво Пецов. Ретроспективният характер на изложбата се дължи на избора от произведенията, които изпълнени в различни художествени техники, разкриват разновидните художествени вълнения на автора в различни времеви периоди.


Направеният подбор от части на различни тематични цикли цели да покаже най-характерното за отделните лични търсения. Като продукт на своето творческо пътешествие, автора е създал, както рисунки с черен акрил, така и живописни творби с акрил върху хартия или маслена живопис върху платно.


В търсене на по-различно звучене на творбите, както и по-различен експресивен заряд, се стига и до акварелната техника. Изложбата, изцяло говореща чрез рисувателните техники, представя едно лично творческо пътешествие през различните предели на човешката чувствителност.


Иво Пецов е роден в Р. Македония през 1980 година. След завършването на бакалавърска, магистърска и докторска степен в Националната Художествена Академия остава да живее и твори в София. Представил е 13 самостоятелни изложби в Р. Македония, България и Португалия. Участвал е в много групови изложби в различни страни.

Повече

Изложби

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK