Жив организъм

8 - 28 ноември 2017 г., Галерия Пентименто

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

автор: Иво Пецов

автор: Иво Пецов

"Жив организъм" е художественото произведение, заредено със своята индивидуална художествена аура и това жизнено присъствие авторът цели да представи пред публиката. Работното заглавие на цикъла от произведения в началото на 2016 година беше "По следите на Твореца" и тези следи художникът продължи да разкрива и изобразява, за да ги събере под формата на нова изложба.


Съдържанието на творбите акцентира върху неземни пространства, изпълнени с форми на същества, които пребивават в своите отделни реалности. Сцените от тези светове, в които се появяват нехарактерни форми на живот, имат целта да ни потопят в различно от познатото ни измерение на съществуване.


Чрез произведенията си, авторът подчертава възможната разновидност на реалността и посочва загадъчността и неопределеността на границите на живота. Както природата или висшият интелект на съществуването сътворява видимия свят, така и художникът мечтае чрез своя визуален език и се наслаждава на неизчерпаемостта на въображението и безкрайността на изкуството. Съществуването е безцелно и в това се таи насладата от живота.


Иво Пецов е роден през 1980 г. в Р. Македония. Висшето си художествено образование е завършил в Националната художествена академия в София, специалност "Графика", а през 2010 година е защитил докторска дисертация в същата академия. Участвал е в много групови изложби в различни страни. Своето изкуство е представил на 14 самостоятелни изложби в България, Македония, Португалия и Румъния. Живее и работи в София.

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK