STATIONS

9 ноември - 9 декември 2017 г., САМСИ

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

STATIONS

© Боряна Пандова

Концептуалната среща между мода, дизайн и инсталация обединява някои от най-добрите български модни дизайнери у нас


В Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (САМСИ) ще се състои официалната премиера на STATIONS – изложба на концептуален моден дизайн и моден филм в рамките на пространствена инсталация на дизайнерската платформа "ИВАН АСЕН 22". Авангардният проект интерпретира глобалната тенденция МУЛТИЛОКАЛИЗЪМ, като задава един наглед прост въпрос: "Къде е домът ни?", който в съвременния свят няма прост отговор, защото "вкъщи" днес е навсякъде и никъде.


Питайки се какво е усещането да си чужд и да нямаш твърда почва под краката си, как влияе пътуването и местата, през които преминаваме или обитаваме за по-кратък или по-дълъг период от време, върху идентичността ни, кога и как започваме да се чувстваме "у дома", водещи български дизайнери дават своя артистичен отговор с уникални модели.


Посетителите на изложбата ще могат да видят концептуалните дизайни на Антония Пашова, Александър Гергинов, Георги Флоров, Диляна Иванова, Милена Начева, Наталия Живкова, Нели Митева, Силвия Цветанова, Станислава Димитрова и Цветелина Атанасова заедно с моден филм и специално изградена тематична визуална среда за събитието. Автори на концепцията са Александър Гергинов, Момчил Тасев и Нели Митева.


STATIONS е част от новата поредица артистични pop-up събития, организирани от VIVACOM Art Hall. През изминалия месец началото на платформата беше дадено с фотографската изложба "25-и кадър", част от фестивала Cinelibri, която жителите и гостите на столицата можеха да разгледат на 4 локации.


След големия успех на тематичните фотографии на Ивайло Петров и Емануела Беловарски от Whaleworx Studio, през месец ноември pop-up събитията на VIVACOM Art Hall продължават с първа от рода си за страната ни пространствена инсталация с дизайнерски модели и прожекция на моден филм.

Повече

Изложби

Ятаган

/ Филми
Ятаган

Ятаган

Виж видеото
Джентълмените

Джентълмените

Виж видеото
Екшън

Екшън

Виж видеото
Диви и щастливи

Диви и щастливи

Виж видеото
Вади ножовете

Вади ножовете

Виж видеото
Битката за Мидуей

Битката за Мидуей

Виж видеото
Жокера

Жокера

Виж видеото
Завръщане

Завръщане

Виж видеото
В кръг

В кръг

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK