Образите помнят вместо нас

30 април - 14 май 2018 г., НДК, Моста на влюбените

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Образите помнят вместо нас

© Емил Иванов

Фотографска изложба по случай 120 години от създаването на БТА


Акцент в политиката на Фотофабрика са мащабните изложби на широкоформатни фотографии, експонирани в сърцето на София. Специалните сборни селекции на снимки, създадени за влиятелни агенции като Ройтерс, АФП, Гети имиджис, ДПА се наложиха като запазена марка на Фотофабрика. Петото издание продължава традицията да представя кадри от световния фотообмен, превръщайки минувачите в зрители и съучастници, но този път чрез снимките на едни от най-добрите български фотографи, работили за БТА.


"Образите помнят вместо нас" е фото-разходка във времето, представена в 58 кадъра, избрани от най-големия фотографски архив у нас – този на Българската телеграфна агенция. Там се съхранява образната летопис (над 5 млн. снимки) на всичко по-важно, случило се в страната ни от 50-те години на миналия век.


Куратор на изложбата е доц. Георги Лозанов, който търси професионалното майсторство и естетиката в агитационната фотожурналистика. Интересува се от фотографиите като авторско постижение, независимо от техния обект. Следи превръщането на историята на общността в човешки истории, в преживяване, жест или поглед: "Докато фотографията прави историята, историята прави фотографията"


Не пропускайте тази среща с образи от нашето вчера!Ще имате привилегията да се разходите назад във врем ето, когато всичко все още беше очакване и надежда.


Изложбата може да бъде разгледана и от 14-ти май до 30-ти юни в 120 ОУ "Г. С. Раковски", бул." Евлоги и Христо Георгиеви" и Национално музикално училище "Л. Пипков", ул. "Оборище" 17.

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK