Прогнози

7 август – 14 септември 2018 г., Галерия Контраст

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Галерия Контраст

Галерия Контраст

В летния сезон, галерия "Контраст" представя проекта "Прогнози". След изложбата "Поглед в миналото", с показване на колекция от стари майстори, програмата на галерията се обръща рязко с "поглед в бъдещето", със селекция от седем живописци и четири скулптори, завършили своето образование през последните две години в Националната академия.


Тези млади художници бързо и силно заявиха себе си, направиха впечатление с овладян професионализъм и смели решения. Селекцията е насочена към разнообразието от творчески подходи, базирани върху културната традиция и търсенето на автентичен съвременен творчески резултат. Представените произведения са показателни за нова чувствителност и рефлективност, за мотивациите и естетическите избори на най-младите в живописта и скулпурата.


Заглавието на изложбата "Прогнози", предизвиква любопитството и очакването за бъдещо развитие, за разгръщане на техния творчески потенциал.


В изложбата участват живописците: Анжела Терзиева, Елеонора Терзиева, Моника Тошева, Елена Велкова, Северина Даниелова, Силвия Богоева, Ангеларий Димитров и скулторите: Елина Симеонова, Мартин Трифонов, Мартиан Табаков, Анатолий Йончев.


Куратори на проекта са проф. Аксиния Джурова и проф. Станислав Памукчиев.

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK