Христо Харалампиев

4 - 20 октомври 2018 г., Галерия Ракурси

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

автор: Христо Харалампиев

автор: Христо Харалампиев

Парче хартия, малко боички и . много любов и честност.


Рисунката. Тя е дотолкова лична и уникална, че всеки опит да бъде поставена в определени рамки е предварително обречен. Магнетична и всеобхватна тя от една страна ни дава абсолютната свобода към която вечно се стремим, но от друга ни задължава да бъдем искрени и честни, ако искаме да имаме дори минимален шанс за оцеляване на нейната територия.


Някъде дълбоко в нея е закодирано допълнението "hand made" (ръчна изработка), особено важно във време на твърде много изкушения от възможностите на новите технологии. Защото в любовта си към рисунката посредникът е излишен..


От неподправената детска чистота, през порива на тинейджърските илюзии, до неизбежната мъдрост на зрялата възраст, рисунката е начало и край на онзи пластичен свят, съхранил животворната сила на творческите ни мечти.


Парче хартия, малко боички и ..много любов и честност.


Христо Харалампиев

Повече

Изложби

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK