Картини за всеки дом

3 декември 2018 – 13 януари 2019 г., Галерия "Лоранъ"

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Иван Кирков (1932 – 1910), Край брега, 1973, Маслени бои, картон, 19,5 х 26,5 см

Иван Кирков (1932 – 1910), Край брега, 1973, Маслени бои, картон, 19,5 х 26,5 см

Празниците чукат на вратата ни с аромат на коледен бъдник и новогодишни свещи. Целият месец декември в галерия "Лоранъ" ще цари предпразнична суматоха и въодушевление с ежегодния коледен базар.


За поредна година в нашата програма е традиция организирането на изложбата "Картини за всеки дом", с нея ви приканваме отново да погледнете на празника по различен начин. Подаръкът е символ на близост и топлина, сантиментален аспект на коледната тържественост. Сега ви напомняме, че той може да е символ на духовното, да е неутилитарен или да е част от интериора, да е опит да обновите пространството в дома ви, да създава уют, да радва приятел влюбен в четенето и др.


Разгледайте нашите предложения, които се отличават от предишните ни изложби с набор от нови непоказвани творби на достъпни за зрителите цени. В смисъла на рекламните слогани намаленията ни не са сън, а реалност.
Освен, че показваме живопис и графика, акцентът попада върху разнообразна комбинация от рисунки, скици и проекти. Не може да не ни направи впечатление, че те са на изградени имена с ценно наследство – Владимир Димитров – Майстора, Илия Петров, Наум Хаджимладенов, Васил Иванов, Борис Иванов, Невена Ганчева, Преслав Кършовски, Александър Петров – Лавандулата, Ценко Бояджиев, Панайот Панайотов, Тенью Пиндарев.


Сред тях отново, но на различни цени ще се срещнем с изкуството на Илия Бешков. Представяме също над 50 рисунки от колекцията на Иван Радев, който бе един от малкото колекционери на този вид изкуство в България. Заслуга на "Лоранъ" е че откупува голяма част от нея и я показва и предлага на публиката. Ще видим няколко портрета на Иван Радев, няколко илюстрации на Иван Кирков, съчетани с по-рано придобити негови рисунки от депото на галерията. Ще присъстват автопортрети и рисунки на Дечко Узунов от 1986, правени в присъствието на колекционера. Ще ни изненада хумористичен автопортрет на Галин Малакчиев, с посвещение на Иван Радев.
Коледа е повод някои от произведенията от депото на "Лоранъ" да бъдат предложени на себестойност.


Утвърдена практика е паралелно с експозицията да може да видите всички творби качени в нашия уеб сайт. Виртуалната експозиция ще ви помогне да направите своя избор. В допълнение ви даваме още две идеи: да приложете ваучер на галерията към подаръка на близък човек или да се вгледате в нашите издания, албуми и каталози за изкуство. Сред последните ще намерите новопубликуваното пълно библиофилско издание за художника Цанко Лавренов на промоционална цена от 80 лв.


В нашата реалност на намаления сме готови да отговорим на предизвикателството на разпродажбата в рамките на разумното и постижимото. Смятаме, че е напълно възможно да откриете своето произведение в многообразието от работи в ценовия диапазон от 99 лв. до 999 лв.


Ние започнахме с празника и вие може да се присъедините.

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK