95 години Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография

8 – 18 януари 2019 г., Галерия Дебют

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

95 години Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография

© Нели Галева

Изложбата представя творческите търсения на учениците от последните няколко випуска на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография. Тя е свързана с 95-годишнината от създаването на училището.


Чрез снимките, реализирани в различни жанрове свързани с приложната и художествената фотография, младите автори демонстрират умения за творческо изразяване посредством специфичните за фотографията изобразително-изразни средства.


В голямата си част творбите са реализирани по време на учебния процес в гимназията във фотографските студиа и лаборатории.


Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография е единственото по рода си училище Министерство на културата.


В настоящата изложба е представена избрана колекция от над 30 фотографии.


Участват авторите: Александър Радованчев, Александър Цветков, Александра Живкова, Антония Стоянова, Борислав Шукадаров, Боряна Димитрова, Боян Кривошиев, Валерия Белевска, Габриела Рударска, Георги Митков, Георги Николов, Деа Атанасова, Ева Вълчева, Елизабет Тетевенска, Филип Манев, Камен Зафиров, Мария Кацарова, Минко Минев, Нели Галева, Невенка Илиева, Радина Динева, Рамона Вълчанова, Силвия Заркова, Христиан Павлов.

Повече

Изложби

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK