Изложба на дипломираните магистри от НХА

12 февруари – 10 март 2019 г., Галерия Академия

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Национална художествена академия

Национална художествена академия

За поредна година в пространството на галерия "Академия" ще бъдат представени изложбите с дипломни работи и проекти на магистрите от Факултета за изящни изкуства и Факултета за приложни изкуства на НХА.


Експозициите са резултат от творческите търсения на младите автори и демонстрират професионалните им умения, нови подходи и авторски решения, реализирани с различни техники и материали.


Изложбите на дипломираните магистри са едно от най-представителните събития за НХА, които потвърждават лидерската позиция на Академията като образователна институция в областта на изящните, приложните изкуства и дизайна.


В рамките на изложбите ще бъде проведен конкурс за творческа специализация в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж. Програмата се осъществява със съдействието на Експресбанк – дългогодишен партньор на НХА. Резултатите от конкурса ще се представят по време на откриването на изложбите в галерия "Академия".


Националната художествена академия и Експресбанк, в продължение на тринадесет години съвместно осъществяват образователни и творчески проекти подпомагащи младите художници на Академията и развитието на съвременното изкуство.


ФАКУЛТЕТ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА
12 – 22 февруари 2019
Откриване на 12 февруари (вторник) от 18:00 часа
Участват дипломантите от магистърските програми към катедрите: "Живопис", "Стенопис", Скулптура", "Графика", "Книга, илюстрация, печатна графика", "Плакат и визуална комуникация", "Фотография".


ФАКУЛТЕТ ЗА ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА
26 февруари – 10 март 2019
Откриване на 26 февруари (вторник) от 18:00 часа
Участват дипломантите от магистърските програми към катедрите: "Резба", "Керамика", "Сценография", "Текстил – изкуство и дизайн", "Метал", "Индустриален дизайн", "Дизайн за детската среда", "Дизайн на порцелан и стъкло".

Повече

Изложби

За душата

/ Филми
За душата

За душата

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK