В това време на едно друго място / 100 години чешки комикс

6 - 28 март 2019 г., Чешки център

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Чешки център

Чешки център

Изложбата "В това време на едно друго място / 100 години чешки комикс" на 6 март в 18:30 часа в Галерия "Шипка 6", етаж 4, ще бъде представена от кураторите Павел Коржинек и Томаш Прокупек.


Проектът е на Чешките центрове, осъществен в партньорство с Института за чешка литература към Академията на науките на Чешката република и Философския факултет на Университета "Палацки" в Оломоуц като част от събитията, отбелязващи стогодишнината от създаването на Чехословакия.


"Стогодишнината от създаването на Чехословакия (1918) предлага уникална възможност за равносметка на историята на чешкия комикс (както и на образа на историята в комиксите). Струва ни се, че най-подходящият начин за представяне на историята на чешкия комикс е несистемната пъстрота – разказът за това какво и как се е случва в това време и на друго място, ще ни позволи да разберем по-добре какво се случва тук и сега" – пишат кураторите в текста си към изложбата.


По време на вечерта ще бъдат обявени резултатите от младежкия конкурс за комикс, посветен на темата Свобода.

Повече

Програма

Легенда: предпремиера, премиера, предстоящ

Чешки център

Адрес: ул. Г. С. Раковски 100

  • Ср. 06.03.19 - Чет. 28.03.19

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK