една НЕ просто изложба

19 април - 31 май 2019 г., Project Lab

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Project Lab

Project Lab

На 19 април 2019 г. от 19 часа по покана на Project Lab, София - Вера Пенева открива XII си самостоятелна изложба. Събитието е част от кампанията "Изкуство с кауза" в подкрепа на деца с увреждания и се организира със съдействието на винарска изба "Катаржина Eстейт". Изложбата ще открие изкуствоведът Румена Калчева, а специален гост на събитието ще бъде джаз примата Камелия Тодорова.


Живи, цветни, светли, творбите на Вера Пенева носят чувства и преживявания сякаш от един друг свят, много по-добър, винаги добър, в който всеки и всичко има своето уникално място и едновременно с това прелива и се слива с всичко наоколо, създавайки нещо много по-голямо и значимо от сбора на отделните му части.


А същевременно, сред образите и заедно с тях, са вплетени нишки, въжета, сякаш самият живот - пътят, който те поема от едно място и те отвежда на съвсем друго, без да се усетиш, до самия край, където откриваш, че си станал различен, много, много по-добър.


Поемете на пътуване, следвайки "нишките" в творбите с красиви имена на Вера Пенева в самостоятелната нейна изложба на 40 произведения колаж, живопис и пластика в Проджект Лаб от 19 април до 31 май 2019 г.


Във вечерта на откриването на изложбата, Вера Пенева заедно със свои колеги, известни български художници, ще нарисуват на живо пред публиката общо платно в подкрепа на кампанията "Изкуство с кауза".


Уникалната картина, сътворена от майсторите на четката и подписана от всеки един от тях, ще бъде предложена на търг по време на събитието, а средствата дарени на малката Еля Шайдинова.


Ако обичате изкуството и срещите с нови и интересни хора, споделете нощта с картините на Вера Пенева, а виното на винарска изба Катаржина Естейт ще се излива в чашите под изпълнението на джаз кралицата Камелия Тодорова.


Вход свободен


Вера Пенева е член на Съюза на българските художници, на Дружеството на художниците - Добрич и творчески директор на рекламно Студио ПАСТЕЛ. Нейни творби могат да бъдат открити в обществени и частни колекции в Норвегия, Швеция, Холандия, Словакия, Германия, Швейцария, Русия, САЩ, Турция, Грузия, Испания, Румъния, България.

Повече

Изложби

Monster Hunter: Филмът

Monster Hunter: Филмът

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK