МИНИ Текстил 2019

16 - 30 април 2019 г., Галерия - книжарница "София прес"

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Галерия - книжарница "София прес"

Галерия - книжарница "София прес"

Изложбата е организирана от секция Текстил на СБХ, а участниците са нейните членове, гости, както и колеги от Германия, Австрия, Полша, Унгария, Сърбия и Канада.


Работите по регламент имат максимален размер 20 см, а като форма представят най-неочаквани хрумвания, изведени от древните текстилни техники и комбинации с нетрадиционни материали и технологии.


Миниатюрата в изкуството, позната от най-дълбока древност, преминава през вековете, а в съвременното текстилно изкуство има място вече повече от половин век. И това място е солидно защитено от многобройни изложби, биеналета и триеналета именно защото в малката форма художникът лесно се изкушава да експериментира.


У нас до сега са правени няколко изложби на Мини текстил с избрани автори, а настоящата се явява втора за Секцията и с участие на чужди автори - текстилни художници.

Повече

Изложби

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK