Някои страхове

14 май - 9 юни 2019 г., Галерия "Васка Емануилова"

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

автор: Явор Костадинов, "Намериха главата ми в ъгъла до цветята" 2019 50х70 см, маслени бои върху платно

автор: Явор Костадинов, "Намериха главата ми в ъгъла до цветята" 2019 50х70 см, маслени бои върху платно

Изложбата на Явор Костадинов е необичаен автопортрет, съставен от образите на някои от неговите страхове и фобии. Тя е резултат от търпеливо вглеждане в себе си и то в онези зони на аза, които обикновено отбягваме. Явор Костадинов се е обърнал към страховете си, за да извлече от тях образи и сюжети, до които иначе съзнателно пришпорваното въображение трудно се добира.


Тоест младият художник се е обърнал към един по-стар и по-изобретателен художник в себе си, който работи непрекъснато, работи "на тъмно", работи безвъзмездно, но чиито произведения повечето от нас не ценят и даже отбягват. По-младият художник се е отнесъл към творчеството на по-стария със симпатия, но и с лека непочтителност, превръщайки страшното в смешно. Така страховете са използвани като творчески ресурс и същевременно са укротени и дистанцирани.


Експозицията включва 25 живописни произведения и колажи създадени специално за пространството на галерия "Васка Емануилова" – филиал на Софийска градска художествена галерия.


Куратор на проекта е гл. ас. Кирил Василев

Повече

Програма

Легенда: предпремиера, премиера, предстоящ

Галерия "Васка Емануилова"

Адрес: бул. Янко Сакъзов 15, (на гърба на парк „Оборище”)

  • Вт. 14.05.19 - Нед. 09.06.19

Изложби

Опърничавите

/ Филми 1
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK