Олекотени версии

12 юни - 9 юли 2019 г., Галерия Аросита

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

автор: Леда Старчева

автор: Леда Старчева

"Олекотени версии" е цикъл от работи, които започнах по повод участието ми във Фестивала на съвременното изкуство в Благоевград през 2016 год.


В тази изложба те са посветени на диалога между създаденото от човека, което бива бавно заличавано от времето или целенасочено разрушавано, и природата, която се обновява непрестанно.


Днешните индустриални руини в покрайнините на градовете и типичният днешен градски отпадък – уплътнения от стиропор за "бяла" и "черна" техника, по нещо си приличат. Съоръженията раждат свои подобия. Природата бавно се стреми да погълне и едните и другите. Динамиката на този процес остава скрита за нас. Ние само регистрираме резултата.


Тъй като едно произведение на изкуството, макар и провокирано от външни впечатления и възприятия, носи в себе си и елементи от несъзнаваното, се надявам зрителят да открие и други значения в "Олекотените" версии.


Леда Старчева

Повече

Програма

Легенда: предпремиера, премиера, предстоящ

Галерия "Аросита"

Адрес: ул. "Врабча" №12

  • Ср. 12.06.19 - Вт. 09.07.19

Изложби

Зубрачките

/ Филми 0

Зубрачките

Виж видеото

Мамчето

Виж видеото

Сами вкъщи 2

Виж видеото

Аладин

Виж видеото

Джон Уик 3

Виж видеото

Парка на чудесата

Виж видеото

Фаворитката

Виж видеото

Южен вятър

Виж видеото

Бохемска рапсодия

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK