Места на липса, места на изобилие...

18 - 29 юни 2019 г., Галерия Нюанс

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Галерия Нюанс

Галерия Нюанс

Галерия Нюанс има удоволствието да ви представи Ангеларий Димитров "Места на липса,места на изобилие..."


Първата самостоятелна изложба на Ангеларий Димитров в рамките на платформата "Résumé 13" представя последните му работи, съсредоточавайки се върху самата същност на артистичния му свят. Двете доминанти теми в творчеството му са прекомерното присъствие и отчайващата празнота. Заглавието, ясно подчертава замисъла на картините, но главна задача в селекцията бе да се достигне до първопричината за тези послания.


Какво провокира младият преподавател в художествената гимназия да изобразява, сцена, след сцена на апокалиптично отсъствие? Има ли политически заряд в изображенията му на търговски вериги, масови продажби и свръх консумация? И ако осмислим двете заедно - то се появява въпросът, изконсумирани ли са липсващите неща в празнините му пейзажи? Изпил ли е някой водата от басейна?


Отговорът на тези питания е много по-личен отколкото темата предполага. Всъщност Ангеларий се опитва да подреди в главата си околния свят. Какво да прави и мисли за него и това не е толкова публична позиция, колкото лична загриженост. Художникът не е активист, нито дори вегетарианец. Картините му не са форма на политическа позиция, а изразяват личните му емоционални сътресения от заобикалящата го среда.


Състоянията на притеснително натрупване, или на тотално обезлюдяване, са неговите емоционалните проекции върху обекти и пространства. Но нима общественото състояние не е съвкупност от индивидуални емоционалности? В контрастният свят на Ангеларий няма философско послание, вместо това художникът приканва публиката за себе-откровение, като признава собствените си кошмари.

Повече

Изложби

Спайдър-мен:Далече от дома

Спайдър-мен:Далече от дома

Виж видеото
Мъже в черно: Глобална заплаха

Мъже в черно: Глобална заплаха

Виж видеото
Толкин

Толкин

Виж видеото
Рокетмен

Рокетмен

Виж видеото
Сами вкъщи 2

Сами вкъщи 2

Виж видеото
Аладин

Аладин

Виж видеото
Великото пътешествие

Великото пътешествие

Виж видеото
Escape Room: Играй или умри

Escape Room: Играй или умри

Виж видеото
Бохемска рапсодия

Бохемска рапсодия

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK