DOLCE VITA

3 – 15 септември 2019 г., Галерия Контраст

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Галерия Контраст

Галерия Контраст

Галерия Контраст представя живопис и рисунки на художничката Радостина Доганова, която живее в Братислава от 1996 г. Изложбата включва картини от двата авторски проекта "В търсене на идентичност" (2018 г. ) и "Паметта на картината" (2019 г.), реалзирани с подкрепата на Фонда за култура на народностните малцинства в Словашката република.


Радостина Доганова е родена в Добрич (1975 г.). Завършва Художествена гимназия "Цанко Лавренов" в Пловдив през 1994 г. Следва в НХА в София, специалност живопис (1994 - 1996 г.). Художественото си образование завършва през 2001 г. в Академията за изобразителни изкуства и дазайн в Братислава, Словакия. През 2010 г. защитава докторска степен ArtD. (Доктор на изкуствата) в Академията в Братислава. Участва в множество колективни изложби в България, Словакия, Австрия, Румъния, Германия и др.


Самостоятелни изложби – София, Виена, Мюнхен, Любляна, Загреб, Берлин, Хайнбург/ Д., Варна, Добрич, Братислава, международна арт – резиденция в Индия, Джодпур (2015-2016 г.). Нейни творби се намират в частни колекции в Братислава, Мюнхен, Виена, Париж, Лондон, Вашингтон, Любляна, както и в Националната художествена галерия в София.


От 1996 г. живее в Братислава, Словакия. От 2011 г. участва активно и на българската културна сцена, самостоятелни изложби – Градска галерия, Добрич (2011 г), Галерия на СБХ, ул. Шипка № 6 (2014 г), Градска художествена галерия, Варна (2014 г), Галерия "Финес", София (2015 г.).
Автор и координатор на редица културно-образователни проекти по програми към Министерски съвет на Република Словакия. Организатор и куратор на колективни изложби в България и чужбина.


Член на Съюза на българските художници и Съюза на художниците в Словакия.

Повече

Изложби

Загубеният йети

Загубеният йети

Виж видеото
Към звездите

Към звездите

Виж видеото
Имението Даунтън

Имението Даунтън

Виж видеото
Микеланджело: Безкрайност

Микеланджело: Безкрайност

Виж видеото
ТО: Част втора

ТО: Част втора

Виж видеото
Код: Ангелът

Код: Ангелът

Виж видеото
Имало едно време... в Холивуд

Имало едно време... в Холивуд

Виж видеото
Цар Лъв

Цар Лъв

Виж видеото
Толкин

Толкин

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK