Пътят на коприната: От традицията към съвремеността

28 ноември 2019 – 26 януари 2020 г., Национална галерия

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Шиаоли "Бяло пони", 2019

Шиаоли "Бяло пони", 2019

По случай 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай.


В изложбата участват 40 български и 51 китайски преподаватели, чиято творческа индивидуалност се разгръща в разнообразието от стилове и теми и чрез богатия диапазон на изразни средства от класическата живопис и графика до дигиталния печат и смесените техники.


Проектът се провежда в рамките на сключените споразумения между Национална художествена академия в София и Централната академия за изящни изкуства в Пекин. През декември 2018 г. изложбата бе показана в Имперския музей на изкуството в Пекин и посрещната с голям интерес от китайската публика.


За откриването на изложбата в София пристига делегация от петима преподаватели от Централната академия за изящни изкуства в Пекин (CAFA): проф. Лиу Пиндзин– вицепрезидент, проф. Юе Циеншан– партиен секретар на под-факултета по китайска живопис, проф. Чън Къ– ръководител на катедра "Скулптура", под-факултет за изящни изкуства , проф. Лиу Шанин– заместник-директор на катедра "Маслена живопис" под-факултет за изящни изкуства, Юе Дзиецюн– директор на отдела за съвместни иновации.

Повече

Изложби

За душата

/ Филми
За душата

За душата

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK