Горящо цвете

24 март - 6 април 2020 г., Галерия ONE Monev

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Галерия ONE Monev

Галерия ONE Monev

Въпреки създалата се ситутация с разпространението на covid-19, eкипът на галерия ONE продължава да работи върху подкрепянето и полулязиризането на българско и чуждестранно съвременно изкуство. Радваме се да ви поканим на първата от няколко инициативи, стремяща се да дигитализират галерийната ни програма, да се свържем с нашата аудитория и да привлечем нова такава - онлайн откриване на видео инсталацията Горящо Цвете на Мат Колишоу


Горящо Цвете, е изключителна виртуална инсталация на орхидея, потъваща в тъмнина. Тя едновременно се ражда и умира в повторяемост на обгръщащите я трептящи пламъци, бавно процеждащи блестящ кървавочервен елексир.


Съблазняване и унищожение се сливат в илюзорна представа, защото огънят изглежда смъртоносен, но и привличащ. На преден план е викторианската чувствителност, в която базовите инстинкти лежат, точно под повърхността на приличието.


Колишоу започва, да създава фотографии на омайни, но опетнени цветя през 2002 г. и от тогава те са се превърнали в повтарящ се мотив в изкуството му. В творчеството на Мат Колишоу, визуално съблазняващи образи, символизират осквернена красота, или забранено удоволствие.

Повече

Изложби

Ятаган

/ Филми
Ятаган

Ятаган

Виж видеото
Джентълмените

Джентълмените

Виж видеото
Джоджо Заека

Джоджо Заека

Виж видеото
Диви и щастливи

Диви и щастливи

Виж видеото
Вади ножовете

Вади ножовете

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK