Бистра Льошевалие. Рисунки 1993-2017

9 април - 9 май 2020 г., Галерия Структура

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Галерия "Структура"

Галерия "Структура"

"Не искам да мисля, че човекът ще трябва да напусне Земята, но крайно време е да сменим начина си на живот".


Тези пророчески думи Бистра Льошевалие написа доста преди планетата на човеците да получи тежки предупреждения и да бъде разтърсена с надежда дълбокият сън да бъде прекъснат. Коронавирусът се появи, като че ли за да накара оборотите да се забавят, мислите да се съберат и разумните решения да бъдат взети.


За месец април беше планувана самостоятелна изложба на Бистра Льошевалие със заглавие "Тук и отвъд"в галерия Структура. Художничката беше в София и работеше по проекта в "Марков Студио". За съжаление скулптурите останаха недовършени и очакват по-добри времена. Изложбата рано или късно също ще се състои.


Сега ви предлагаме една онлайн експозиция в аванс с рисунки на Бистра Льошевалие, създадени в периода 1993-2017. Въпреки че рисунките ѝ представляват съвсем отделна практика от нейната скулптурна работа, те запазват сходни настроения, вариращи между фигуративното и абстракцията.


Разгледайте изложбата тук.

Повече

Изложби

Ятаган

/ Филми
Ятаган

Ятаган

Виж видеото
Джентълмените

Джентълмените

Виж видеото
Екшън

Екшън

Виж видеото
Диви и щастливи

Диви и щастливи

Виж видеото
Вади ножовете

Вади ножовете

Виж видеото
Завръщане

Завръщане

Виж видеото
В кръг

В кръг

Виж видеото
Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK