LOST

16 юни - 05 юли 2020 г., Арт - пространство "КО-ОП"

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Арт - пространство "КО-ОП"

Арт - пространство "КО-ОП"

Зоран Мише с трета самостоятелна изложба


КО-ОП представя Lost, третата самостоятелна изложба на северномакедонския художник-график Зоран Мише. Изложбата ще бъде официално открита от 17.00 ч. на 16-и и ще може да бъде видяна в пространството до 5-и юли.


Зоран Мише е познат на публиката като един от съвременните художници, използващи всевъзможни графични техники в изкуството си. Изложбите на Мише често включват и други медии като инсталация и фотография. Отвъд буквалната репрезентация на обекти от всекидневието в графиките на Мише стоят лични истории, свързани с неговите преживявания и отминали спомени.


В изложбата Lost изследването на личния спомен е представено директно. Мише се връща в детството към размития спомен за първата кола на семейството си. Това го кара да се замисли и за други изгубени спомени. Така колата става символ на изгубения спомен, представена чрез визуална репрезентация под формата на инсталация на морга за коли, място, където загубените спомени се явяват, за да бъдат напълно заличени или рециклирани, и превърнати в нещо съвсем друго. Чрез личните си преживявани и спомени Мише ни обръща внимание на генерални въпроси свързани с дихотомията обективно-субективно и изобщо естеството на това кое се счита за реално и кое не.


Зоран Мише (р. 1984 в Охрид, живее и работи в София) най-често е свърван с графичното изкуство. Завършва бакалавър и магистър по графика в Националната художествена академия. Основател и член е на студиото Print Nest. Има три самостоятелни изложби и множество групови такива в България и чужбина - Австрия, Румъния, Швейцария, Италия, Китай, Испания, Македония, Сърбия, САЩ, Чехия и Япония. Неговото изкуство получава международно признание като е отличавано с награди от изложби и биеналета в Испания, Италия, Сърбия и България. Мише е в журито на VIII Международно триенале на графиката в София. Към момента е преподавател в художествената гимназия в София.

Повече

Изложби

Блъдшот

/ Филми
Блъдшот

Блъдшот

Виж видеото
Напред

Напред

Виж видеото
Невидимия

Невидимия

Виж видеото
Соник: Филмът

Соник: Филмът

Виж видеото
Джентълмените

Джентълмените

Виж видеото
Екшън

Екшън

Виж видеото
Диви и щастливи

Диви и щастливи

Виж видеото
Вади ножовете

Вади ножовете

Виж видеото
Жокера

Жокера

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK