В процес

6 - 16 януари 2021 г., Арт - пространство КО-ОП

Статията не е част от редакционното съдържание на “Дневник”

Арт - пространство КО-ОП

Арт - пространство КО-ОП

КО-ОП стартира новата 2021-ва година със самостоятелната фотографска изложба и представяне на зина "В процес" на Никола Стоянов с куратор Христо Калоянов. Изложбата се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура".


"Лесни за откриване, но трудни за вникване, табелите, решетките, кофите за боклук, висящите кабели ще са нашия вход в един забравен архив на градската тъкан. Присъствието на тези предмети е фрагментарно според функционалното им предназначение в инцидентността на ежедневното.


Нашата операция върви в обратната посока, където, изваден от този контекст, предметът губи способността си за практичност и представен в тази "голота", той служи като терминал към един паралелен свят на индустриална телеология и материална корпоралност. "В процес" е теоретична фикция базирана в близката реалност на всекидневието, медитация над разграждането и градежа, но най-вече метод обръщащ процеса на инфраструктурна сублимация", споделя кураторът Христо Калоянов за изложбата.


Никола Стоянов е фотограф и философ, родом от Варна. Артистично работи в сферата на нефигуративната фотография и дигитални изкуства, а на теоретично ниво по посока на история и теория на технологията. Преводач е също на някои водещи текстове в философията на кибернетиката.


Христо Калоянов е културолог и куратор. Роден е в Балчик. По време на следването си работи в Театрална работилница "Сфумато" и периодично публикува театрална критика. В кураторските си проекти изследва отсъствието, несъвпадението и отклонението.

Повече

Изложби

Monster Hunter: Филмът

Monster Hunter: Филмът

Виж видеото
Суперинтелект

Суперинтелект

Виж видеото
Бащата

Бащата

Виж видеото
Ловът

Ловът

Виж видеото
Пепел върху слънцето

Пепел върху слънцето

Виж видеото
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK